Till Papunets första sidanpapunet.net-första sidan

ENKLA MOBILTELEFONER

Användarvänliga mobiltelefoner utrustade med standardfunktioner finns numera tillgängliga. Det finns också modeller av sladdtelefoner som är utvecklade speciellt med tanke på syn-, hörsel- och minnesnedsättning. På dessa sidor finns exempel på användarvänliga telefonmodeller, av vilka en del också kan användas som säkerhetstelefoner.

Följande gsm-telefon som är av bordsmodell är utrustad med laddningsbart batteri och är på så sätt lätt att ta med sig vart som helst. Med telefonen kan man skicka och ta emot textmeddelanden på samma sätt som med en vanlig mobiltelefon.

Enkla mobiltelefoner utrustade med tre eller fem sifferknappar fungerar enligt kortvalsprincipen. Nummervalet sker genom att man trycker på endast en sifferknapp, som hämtar sparade nummer från SIM-kortet. Ett av de sparade numren kan exempelvis vara till nummerupplysningen, varvid man kan ta kontakt till andra nummer med telefonen.

 

Nummerval från en snabbmeny med bilder

Tills vidare kan man endast med vissa Sony-Ericsson modeller söka nummer med hjälp av bilder. Telefonen placeras då i ett skilt skal utrustat med bildmeny.

Det finns bordstelefonmodeller med stora nummerknappar, samt de vars snabbvalsknappar består av bilder. På marknaden finns också en snabbvalsapparat med bilder, som kan kopplas nästan till alla vanliga telefoner.

Tilläggsinformation

Emporia Life -mobiltelefon Coline Oy (www.coline.fi)

Doro HandlePlus -enkel telefon Puhelinkauppa.com (www.puhelinkauppa.com)

Doro HandlePlus -enkel mobiltelefon och Doro- bordstelefoner KL Support Oy (www.kl-support.fi)

Sidan uppdaterad: 22.11.2013