Näin selaat sivuja painikkeilla

Kuvasivuilta voi valita painikekäyttötilan, jolloin sivuja voi selata yhdellä käyttökytkimellä (välilyöntinäppäimellä tai rivinvaihtonäppäimellä). Näppäimen tai kytkimen painallus käynnistää automaattisen askellustoiminnon sekä äänituen. Askelluksen nopeus on vakio.

Lisätietoa kytkimistä ja askelluksesta on Papunetin Tietoa-sivuilla:

Kytkimet ohjaimina

Ilmaisun valinta ja osoittaminen

Siirry painikekäyttötilaan

1. Valitse hiirellä toimintopainikkeista Painiketila.

näkymä kuvasivujen etusivusta

 

2. Hyväksy valinta OK.

näkymä opastekstistä sekä OK-painike. Opastekstissä lukee: Olet siirtymässä painkekäyttötilaan. Ohjaus toimii yhdellä painikkeella, käytä välilyönti tai enternäppäintä.

 

Käynnistä askellus

1. Paina painiketta kerran, näet näytöllä askelluksen ilmaisimen. Voit nopeuttaa askelluksen alkamista painamalla painiketta uudelleen. Muussa tapauksessa osoitin etenee numerosarjan 5...1 loppuun ennen kuin askellus alkaa valikkonäkymässä.

näkymä askelluksen aloitusnäytöstä, jossa lukee askellus alkaa sekä numerot yhdestä viiteen.

 

2. Askellus osoitetaan mustalla kehyksellä. Askelluksen nopeus on vakio.

näkynä kuvasivujen valikosta, jossa korostus on valikon ruokaohjeet ympärillä

 

Selaa valikoita ja valitse

1. Automaattinen askellus käynnistyy aina Askellus alkaa -osoittimen näkymällä. Kuvasivujen etusivulla valikot askelletaan yksi kerrallaan ääneen lukien. Seuraavan tason valikoissa askellus tarjoaa ensin mahdollisuuden palata takaisin ja valita Edellinen taso. Vasta sen jälkeen askellus siirtyy sivun valikoihin.

näkymä kuvasivujen valikosta, jossa korostus edellinen taso -nuolen ympärillä.

2. Askelluksen käynnistymisen ilmaisin näytetään ensin myös sisältösivuilla. Seuraavaksi askelluksen osoitin siirtyy Kuuntele-painikkeeseen, jonka valinta käynnistää tekstin lukemisen. Tekstin lukukohta osoitetaan keltaisella korostusvärillä.

Jos olet valinnut sivupohjan ilman sivutusta, sivu vierittyy automaattisesti alusta loppuun tekstin lukemisen edetessä. Huomaa, että sivupohjan valinta (sivutettu, ei sivutusta) tulee tehdä ennen painiketilaan siirtymistä.

näkymä sisältösivusta, jossa luettavan tekstin keltainen korostus

3. Kun sivu on luettu lopuun, käynnistä askellus uudelleen (= paina painiketta). Askellus tarjoaa tällöin vaihtoehdot kuuntele teksti uudelleensiirry seuraavalle sivulle tai palaa edelliselle sivulle / tasolle valikkonäkymään.

näkymä sisältösivusta, jossa korostus seuraava sivu -nuolen ympärillä

 

Poistu painiketilasta

Klikkaa hiirellä Poistu painiketilasta -toimintoa sivun oikeassa yläkulmassa. Huomaa, että voit sulkea sivun myös painiketilassa. Tällöin painikekäyttöasetus säilyy sivumuistissa ja on käytössä automaattisesti seuraavan kerran sivulle tultaessa.