Materiaalia
kommunikoinnin tukemiseen
A A A

Kuvapankki

Papunetin kuvapankin materiaalia voi tulostaa ja tallentaa omalle koneelle ja käyttää kommunikoinnissa, kuntoutuksessa ja opetuksessa.

Kuvapankissa on yli 3 700 Papunetin piirroskuvaa, 2 700 valokuvaa, 2 000 viittomakuvaa, 11 400 Sclera-piktogrammia, 1 100 Mulberry-kuvaa ja 6 400 ARASAAC-kuvaa, eli yhteensä yli 27 300 kuvaa.

Kuvapankin kuvat ovat käytössä myös Kuvatyökalussa.

Papunetin kuvapankkia täydennetään vuonna 2016, ja keräämme ideoita uusia kuvia varten. Jos olet huomannut, että kuvapankista puuttuu kuva tärkeästä aiheesta, kerro ideasi meille! Kerro myös, minkätyyppistä toteutusta toivoisit (valokuva, piirroskuva vai viittomakuva).

Toteutamme kuvatoiveita mahdollisuuksien mukaan.

Ehdota kuvaa

Hae kuvapankista

Selaa kuvapankkia

Tekijänoikeudet

Creative Commons -lisenssi

Papunetin kuvapankin ja kuvatyökalun kuvat on lisensoitu Nimeä-Epäkaupallinen-JaaSamoin -lisenssillä.

Tämä tarkoittaa sitä, että kuvien käyttö kaupallisiin tarkoituksiin, esim. myytävissä painetuissa tuotteissa, on kielletty. Epäkaupallisissa tarkoituksissa kuvia saa käyttää ja jakaa, kunhan kuvan alkuperäinen lähde on mainittu.

Kuvia saa myös muokata, esimerkiksi rajata, värittää tai yhdistää kaksi kuvaa. Tällöin on alkuperäisen tekijän ja lähteen lisäksi mainittava, että kuva on muokattu versio alkuperäisestä. Muokattujen kuvien käyttöön pätevät samat rajoitukset kuin alkuperäisiin.

Valokuvien, piirroskuvien ja viittomakuvien alkuperäisenä lähteenä on mainittava Papunetin kuvapankki, www.papunet.net ja kuvan alkuperäinen tekijä.

Kuvan alkuperäinen tekijä löytyy kunkin kuvan tiedoista.

Esimerkki lähteen merkitsemisestä:

Kuva: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Päivi Honkonen

Kuvien lähteet

Valokuvat: Papunetin kuvapankki
Piirroskuvat: Papunetin kuvapankki
Viittomakuvat: Papunetin kuvapankki
Sclera-piktogrammit: www.sclera.be
Mulberry-kuvat: Paxtoncrafts Charitable Trust
ARASAAC-kuvat: ARASAAC

VINKKEJÄ

Haluatko täydentää kuvapankkia?

Jos sinulla on omia piirros- tai valokuvia, joita haluaisit lahjoittaa Papunetin kuvapankkiin, ota yhteyttä osoitteeseen papunet[at]kvl[dot]fi.