Materiaalia
kommunikoinnin tukemiseen
A A A

Kuvatyökalu

näkymä kuvatyökalusta

Papunetin kuvatyökalu on ilmainen kuvapankki- ja työkaluohjelma, jolla voi tehdä tulostettavia kuvallisia materiaaleja. Kuvatyökalu toimii myös tableteissa.

Avaa kuvatyökalu

Kuvatyökalussa on käytössä Papunetin kuvapankin kuvat: yli 3 700 Papunetin piirroskuvaa, 2 700 valokuvaa, 2 000 viittomakuvaa, 11 400 Sclera-piktogrammia, 1 100 Mulberry-kuvaa ja 6 400 ARASAAC-kuvaa. Työkaluun voi tuoda kuvia myös omista tiedostoista.

Huom.! Papunet järjestää 10.3. Helsingissä ilmaisen työpajan, jossa tutustutaan kuvatyökalun ja Papuri-kirjatyökalun käyttöön. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kehitysvammaliiton koulutuskalenterissa.

Ohjeet

Tekijänoikeudet

Creative Commons License

Papunetin kuvapankin ja kuvatyökalun kuvat on lisensoitu Nimeä-Epäkaupallinen-JaaSamoin-lisenssillä (Creative Commons).

Kuvia saa käyttää ja jakaa epäkaupallisissa tarkoituksissa, kunhan kuvien alkuperäinen lähde on mainittu. Kuvien käyttö kaupallisiin tarkoituksiin, esimerkiksi myytävissä tuotteissa, on kielletty.

Kuvia saa myös muokata, esimerkiksi rajata, värittää tai yhdistää kaksi kuvaa. Tällöin on alkuperäisen tekijän ja lähteen lisäksi mainittava, että kuva on muokattu versio alkuperäisestä. Muokattujen kuvien käyttöön pätevät samat rajoitukset kuin alkuperäisiin.

Alkuperäisenä lähteenä on mainittava Papunetin kuvapankki, papunet.net ja kuvan alkuperäinen tekijä. Kuvan alkuperäinen tekijä löytyy kuvatyökalussa kuvan lisätiedoista.

Esimerkkejä lähteen merkitsemisestä:

Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Elina Vanninen
Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Sergio Palao / ARASAAC
Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Sclera

Kuvien lähteet

Valokuvat: Papunetin kuvapankki
Papunetin piirroskuvat: Papunetin kuvapankki
Viittomakuvat: Papunetin kuvapankki
Sclera-piktogrammit: www.sclera.be
Mulberry-kuvat: Paxtoncrafts Charitable Trust
ARASAAC-kuvat: ARASAAC

Haluatko jakaa omia materiaaleja?

Jos sinulla on omia kuvallisia materiaaleja, joita haluaisit jakaa muille, ota yhteyttä osoitteeseen papunet[at]kvl[dot]fi.

VINKKEJÄ

 

Anna palautetta tästä sivusta