Peliympäristön kuvaus

Planeetta X on peliympäristö, jossa on kehitysvammaisten nuorten kanssa yhdessä suunniteltuja ja toteutettuja pelejä. Suunnittelussa on ollut mielessä erityisesti pelaamisen hauskuus ja viihteellisyys. Pelit soveltuvat kuitenkin hyvin myös opetukseen ja kuntoutukseen, niiden avulla voi harjoitella esimerkiksi hiiren käyttöä. Planeetta X:n pelit soveltuvat hyvin kaikille lapsille ja nuorille.

Pelien kuvaus

Planeetan pelit sijaitsevat puistossa, maatilalla, linnassa ja lentokentällä.

Puistossa voi muokata omaa pelihahmoaan.

Maatilalla voi hoitaa virtuaalilemmikkiä, hypätä hevosella esteitä (Esteratsastus-peli) ja ruokkia eläimiä kuultujen ohjeiden mukaan (Ruoka-aika-peli).

Linnassa voi lentää luudalla mörköjä väistellen (Peikkometsä-peli), valmistaa taikakeitoksia ohjeiden mukaan (Noidankattila-peli) ja ampua taikasauvalla kummajaisia (Linnan muuri –peli).

Lentokentällä voi lajitella laukkuja maiden lippujen, maiden nimien ja matkakohteiden mukaan (Laukkupeli), yhdistellä lippuja maailmankartalle merkittyihin maihin (Karttapeli) ja ajaa matkalaukkukärryllä lentokentän kiitoradalla lentokoneita väistellen (Ajopeli).

Planeetalla vieraileminen ja kirjautuminen

Planeetalla voi käydä vierailemassa, jolloin voi pelata kaikkia peliympäristön pelejä. Planeetalle voi myös kirjautua tekemällä oman pelaajatunnuksen. Kirjautumalla voi paitsi pelata kaikkia pelejä, muokata omaa pelihahmoa, tallentaa omat peliennätykset sekä säilyttää oman virtuaalilemmikin.

Planeetalla liikkuminen ja pelien pelaaminen

Planeetalla liikutaan ja tehdään valinnat hiirellä. Kaikki pelit toimivat hiirellä napsauttamalla eli ”klikkaamalla”, mutta monessa pelissä on vaihtoehtona myös hiirellä siirtäminen eli ”raahaaminen”. Muutamassa pelissä varsinainen pelaaminen tapahtuu näppäimillä. Jokaisen pelin alussa on pelikohtainen ohje, jossa on synteettinen äänituki.