Tarinan kuvaus

Tämä kuvallinen tarina pohjautuu tuttuun Punahilkka-satuun. Valittavana on blisskielinen sekä PCS- tai piktogrammikuvilla tuettu teksti. 

Tarinan katseleminen ja kuunteleminen

Tekstit voi kuunnella painamalla kaiutin-kuvaketta. Sadussa siirrytään eteen- ja taaksepäin klikkaamalla hiirellä kuvassa olevia nuolipainikkeita. Painikkeilla käytettäessä rivinvaihtonäppäin vie eteenpäin, välilyöntinäppäimellä pääsee taaksepäin. Blisskielisessä sadussa voi opetella kuvituksessa olevien esineiden, asioiden ja henkilöiden blisskielisiä merkkejä. Kuviin "upotetut" bliss-symbolit tulevat esille, kun hiiren osoitin viedään kuvan päälle.

Käyttövinkki

Voit tulostaa ja koota tarinasta tarrakuvakirjan. Poimi tarinan sivut kuvankaappausmenetelmällä (Print Screen) ja vie soveltuvaan kuvankäsittelyohjelmaan kuvan rajausta varten (esim. Paint).

Tulosta sivut kaksin kappalein. Laminoi toiset kirjaksi ja poimi toisesta ainoastaan symbolit. Laminoi symbolit tarrakuviksi, jotka voi  kiinnittää laminoidun kirjan kuviin. Katso esimerkki blisskielisestä Puhanhilkka-tarinasta, jossa kuvasta voi etsiä bliss-symboleja.

Tekijät

Alkuperäisen idean, tekstin ja kuvien tekijät ovat Elina Mäenpää ja Sari Kalliomäki.