Tehtävän kuvaus

Tunnista eläin on näönkäytön harjoitukseksi suunnattu syy-seuraustehtävä, jossa ruudulle ilmestyy eri eläimiä. Tehtävää voi käyttää myös tietokoneen ohjainten käytön harjoitteluun. Tehtävä toimii hiirellä sekä välilyönti- ja rivinvaihtonäppäimillä.

Tehtävän toiminta

Tehtävä toimii vakioasetuksilla, mutta voit vaihtaa asetuksia Asetukset-painikkeesta. Vakioasetuksilla eri puolille ruutua ilmestyy eläin yksi kerrallaan, kun klikkaat hiirtä tai painat välilyönti- tai rivinvaihtonäppäintä tai niitä vastaavia painikkeita. Kun painat Esc-näppäintä, pääset alkuvalikkoon. 

Asetukset

Asetuksista voit säätää näytettävän hahmon ominaisuuksia, taustaväriä, sijaintia sekä ilmestymistapaa. Tekemäsi asetusvalinnat säilyvät ainoastaan kuluvan tehtävän ajan.

Käyttövinkki

Tulosta pelihahmot ja käytä niitä oheismateriaalina

Pelihahmoista tehtyjä kuvakortteja voi käyttää harjoitusten oheismateriaalina esimerkiksi valintojen tekemisessä, vastausvaihtoehdoissa ja keskustelun virittäjinä (esim. mikä hahmo lehtien takaa paljastuu?, mikä hahmo ruudulla liikkuu?, mitä näet kuvassa?, minkä hahmon haluat nähdä? jne.)