Multisenso-verkoston jäsenet

Tältä sivulta löydät yhteisöjä ja yrityksiä, jotka toteuttavat multisensorista työotetta tai välittävät multisensorista välineistöä. Voit jakaa myös omat yhteystietosi, niin muut multisensorisesta toiminnasta kiinnostuneet voivat tavoittaa sinut.

Voit jakaa tietosi yrityksenä, yhteisönä tai yksityishenkilönä. Lähetä sähköpostilla lyhyt kuvaus toiminnasta sekä yhteystiedot osoitteeseen papunet[at]kvl[dot]fi. Laita viestiin otsikoksi yhteystiedot Multisenso-verkoston sivuille.

Multisenso-verkoston yhteyshenkilö

Multisenso-verkostolla ei ole jäsenrekisteriä, organisaatiota tai henkilökuntaa. Verkoston yhteyshenkilönä toimii Jaakko Salonen.

Jaakko Salonen [jaakko.salonen(at)hel.fi]
Kommunikaatio-ohjaaja, Helsingin sosiaalivirasto

Yksityishenkilöt

Kirsi Alastalo [kirsi.alastalo71(at)gmail.com]
Teen apurahojen turvin erilaisia vapaasti tulostettavia ohjeita ja kortteja, joita voi käyttää kulttuurisessa vanhustyössä ja osallistavassa ryhmätoiminnassa. Huomioin erityiset ihmiset, joilla on muistisairaus tai afasia. Materiaalit ovat saatavilla aineistopankissa osoitteessa www.vahvike.fi.
Kiinnostuksen kohteeni on eri aisteihin liittyvät muistot. Olen kehittämässä erilaisia välineitä aistimuistelua varten. Kehittämisessä auttavat mm. ikäihmisten ryhmät, ryhmänohjaajat ja arjen kulttuurihistoria.

Marita Hentula [marita.hentula(at)gmail.com]
Opiskelen Åbo Akademissa terveystieteitä (v. 2012) ja kirjoitan kandidaatin ainettani, aiheena "miten voidaan edistää terveyttä aistiärykkeiden avulla". Sisältö keskittyy lähinnä siihen, että nostan tämän tärkeän aiheen esille. Olen toiminut tehtävissä joissa olen suunnitellut ja sisustanut, esimerkiksi seniorikeskuksen, huomioiden erityisesti aistit sekä projektivastaavana "Värien maailma lasten psykiatrisella osastolla".

Sointu Laivo [sointu.laivo(at)hel.fi] / Killinmäki päivätoiminta (www.hel.fi)

Anni Musakka-Outinen [anni.musakka-outinen(at)mikkeli.fi]
Toimin kehitysvammaisten palveluohjaajana ja päivätoimintaohjaajana, työpisteeni sijaitsee vanhusten palvelukeskuksessa, Hirvensalmella. Palvelukeskuksessa on aistihuone.   

Paula Roukala [paula.roukala(at)kkagricola.fi]
Sisälähetysseuran oppilaitos (www.kkagricola.fi)
 
Valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus II  vaikeimmin kehitysvammaisille sekä aistimonivammaisille nuorille ja aikuisille 

Minna Salo [minna.salo[at]tampere.fi]
Olen ohjaajana kehitysvammaisten päivätoiminnassa Tuomikalliossa Tampereen kaupungilla.
Meillä on aistihuone Pilvilinna, jossa voidaan pitää erilaisia aistiryhmiä. Aistit ovat tärkeässä roolissa myös Puutarha-aistiryhmässämme.

Yhteisöt

Helsingin kaupunki / Killinmäki (www.hel.fi) 
Elämystiloja kuten aistihuone, fat-tila (fysioakustinen tuoli), hiljaisuuden huone, kaupungin kaunein vessa, kaikuhuone, motorinen tila, mustavalohuone ja salonki.

Helsingin kaupunki/Sofianlehdon päivätoiminta
Multisensorista päivätoimintaa vaikeasti kehitysvammaisille ihmisille. Huoneet on jaoteltu värien mukaan (valkoinen, musta, keltainen,vihreä) sekä toiminnan mukaan (motorinen huone, takkahuone, saunaosasto ja terapia-allas, ruskea huone ja musiikkihuone/fat-tila).

Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK (http://portal.hamk.fi)
Multisensorinen elämystila, jossa voi rentoutua tai osallistua luoviin aktiviteetteihin. Multisensorista tilaa käytetään voimaannuttavana vapaa-ajan ympäristönä, innostavana oppimisen ja kuntoutuksen ympäristönä.
Yhteyshenkilö: Marja Sirkkola/yliopettaja

Kustaankartanon vanhainkoti C-talo (www.hel.fi)
Vanhainkodin yhteydessä toimii aistihuoneet: valkoinen huone ja vihreä huone. Suunnitelmissa on kuitenkin tuoda multisensorinen toiminta osaksi osastoja. Toteutus tapahtuisi yhteistyössä Arcada-ammattikorkeakoulun kanssa, mm. luodaan maalauksilla ja äänillä erilaisia käytävä- ja asumistoja.
Yhteyshenkilö: Jarna Nilsson [jarna.nilsson(at)hel.fi]; puh. 050 4020 765

Mahdollisuus lapselle ry (www.mahdollisuuslapselle.com)
Multisensorinen kuntosali, joka sisältää neljä eri tilaa: sininen Meri, harmaa Luola, vihreä Viidakko ja keltainen Aavikko. Tiloissa on aktivoivia multisensorisia välineitä, mm. mekaaninen hevonen, Tasapainossa-tietokonepeli ja Valo-peli.

Päivätoiminta Meritähti (www.vaasa.fi)
Virikkeellisessä ja kuntoutuksellisessa toiminnassa aistielämyksillä ja sosiaalisilla kokemuksilla on tärkeä sija.

Päivätoimintakeskus Päiväniitty
Päivittäisessä työssä snoezelen-menetelmä käytössä mm. valkoinen huone, fysioakustinen tuoli.

Päivätoimintakeskus SiniWilla
SiniWilla on 10-paikkainen vaikeimmin kehitysvammaisten aikuisten päivätoimintakeskus Kangasalla. Toimimme aikuiskasvatussuunnitelma NOVA:n mukaisesti ja kaikessa toiminnassa huomioimme multisensorisuuden ja sen, että erilaisella toiminnalla on oma tilansa. Käytössä meillä on sininen huone, valkoinen huone, perinnehuone, työpaja ja pieni puutarha. Valkoisessa huoneessa voi valita erilaisia rentoutumispaikkoja mm. vesisänky, korikeinu, keinutuoli, aurinkokeinu, säkkituoleja, riipputuoli ja riippukeinu. Valkoisen huoneen videotykki mahdollistaa myös visuaalisia ja auditiivisia kokemuksia.
Yhteystiedot: Kangasalan kunta/SiniWilla, Varstakuja 1, 36200 Kangasala [siniwilla(at)kangasala.fi]

Sensoteket, Helsinki
Sensoteket Helsinki on multisensorinen tila, joka tarjoaa monipuolista aistitietoa erilaisten valojen, kuvien, materiaalien, pelien sekä tunto- ja äänitaulujen avulla. Sensoteket muodostuu kolmesta eri tilasta: valkoinen tila, musta tila ja toimintatila.

Sensoteket, Vasa
Sensoteket i Vasa består av sinnestimulerande rum uppbyggda efter idéer från Snoezelen förhållningssättet. Vita rummet är för avslappning, colorado-rummet är ett aktivitetsrum med interaktivt lysande bollhav, stjärnhimmel, skrattspegel, grotta och ett svart spökrum.

Tahkokankaan palvelukeskus (www.ppshp.fi/kehitysvammahuolto)
Aisti- ja elämyshuoneina käytössä valkoinen huone, mustavalohuone, aistihuone ja fysioakustinen tuoli.

Toimintakeskus Säpinä / Hattulan kunta
Semoco-toimintamalli on päivittäisessä käytössä koko päivätoiminnassa. Asiakaskunta on hyvin heterogeeninen; asiakkaat ovat eri-ikäisiä ja tuentarve vaihtelee täysin autetusta vähän ohjausta tarvitsevaan. Elämystiloja on useita. Valkoinen huone on rentoutukseen sekä aistihetkiä varten. Musta huone on visuaalisia harjoituksia varten. Liikuntatilaa käytetään motorisiin harjoituksiin. Lisäksi muutkin tilat on eroteltu toisistaan väreillä, ja värimaailman valinnassa on haettu tilan toimintaa tukevaa stimulaatiota.
Yhteystiedot: paivatoiminta.juteinikoti[at]hattula.fi    

Vaalijalan kuntoutuskeskus (www.vaalijala.fi)
Multisensoriset päivätoimintatilat sekä toiminnallista kuntoutusta.
Kuvia toiminnasta.

Vantaan kaupunki / Myyrmäen toimintakeskus
Toimintakeskuksen alakerrassa on multisensorista toimintaa varten valkoinen huone, jota käytetään rentoutumisen lisäksi myös muuhun multisensoriseen toimintaan. Lisäksi käytössä on lämminvesi-allas, aistikäytävä sekä "herkuttelukeittiö". Käytössä on myös oranssihuone aktiiviseen toimintaan (mm. kauneudenhoitonurkka ja mahdollisuus musisointiin), takkatila sekä ympäristössä kaunista luontoa. Toimintaamme kuuluu erilaisia aistiryhmiä erilaisin teemoin, rentoutumista valkoisessa huoneessa ja altaassa, itse tehtyjen herkkujen nautiskelua sekä muuta maistelua, haistelua ja hypistelyä. Työskentelyssämme arvostamme multisensorista työotetta.

Yritykset

Aistituote.fi  (kauppa.aistituote.fi)
Yritys tarjoaa laadukkaita, tutkittuja ja turvallisia tuotteita erilaisiin aistihäiriöiden ongelmiin. Tuotteet ovat toimivia apuvälineitä erilaisiin toimintaympäristöihin esimerkiksi koteihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, laitoksiin sekä muiden kuntouttajien käyttöön ja myös helpottamaan perheen arkea sekä luomaan uusia ideoita toimintaterapia ympäristöön. Tuotevalikoimissa ovat painopeitteet, painohihat, Chewnoodle-purentakumit, purentaputket, purentarenkaat.
Tiedustelut/Tilaukset: 0440-332211

Arkkitehtitoimisto Kristiina Mäntynen (www.fengshui-arkkitehti.fi)
Fengshui-työhuone

HoivaSisustus Oy - Comfort Interior Design Inc.
Yritys tuottaa interior management palveluja (kokonaisvaltainen tilasuunnittelu) ja SensoryPlus-palveluja kaikenikäisille sekä erityispalveluja tarvitseville henkilöille ja organisaatioille.
Yritys toimi yhteistyössä Kirton Healthcare Groupin kanssa ja tuo Suomeen SensoryPlus -aistituotteita. Sensoryn tuotevalikoimiin ja palveluihin kuuluu myös aistihuoneet ja virikepihat. Sensoryn tuotteet soveltuvat erinomaisesti niin opetus- kuin terapiatyöhön.
Lisätietoa: heli[at]hoivasisustus[dot]fi, 0500 716492, www.facebook.com/hoivasisustus.

Neurosonic
Neurosonic Finland kehittää, valmistaa, tutkii ja markkinoi matalataajuiseen värähtelyyn perustuvia rentoutuslaitteita. Neurosonic-menetelmä on tutkitusti turvallinen ja tehokas monentyyppisiin oireisiin. Erityisesti se sopii palautumisen ja unen laadun edistämiseen, kivun hoitoon, turvotuksien ja verenkierron edistämiseen ja apuvälineeksi neurologiseen kuntoutukseen. Monet yritykset käyttävät Neurosonicia henkilökunnan työkyvyn ylläpitämiseen. Menetelmä on sivuoireeton ja sen vaikutukset ovat nopeita. Menetelmä antaa erinomaisen lisän muun kuntoutukseen ja toimintakyvyn edistämiseen käytetyn hoidon ohessa.

Nuuksion Taika Oy (www.nuuksiontaika.fi)
Multisensorista toimintaa luonnossa ja hevosten parissa.

Perhekuntoutuskeskus Linnunrata Oy  (http://linnunrata.viidakkorumpu.fi/)
Aistielämysyksikkö Tähtisumun aistihuoneet: valkoinen huone, musiikkihuone, aktivointihuone, askarteluhuone, metsähuone, mustapimeähuone, merihuone, luontohuone, tunnustelutila, aromatila. [info(at)linnunrata.eu]

T:mi Pyy / Tanja Pyy (www.pyy.me)
T:mi Pyy tarjoaa musiikkiterapiapalveluita (Kela; vaikeavammaisten lääkinnällinen kuntoutus), djembé -rummun soitonopetusta, modernia vyöhyketerapiaa sekä intialaista päähierontaa. Peter Hessin äänihieronnan harjoittajaksi valmistuin 2012. Äänihieronta sopii sellaisenaan syvärentouttavana hoitomuotona tai musiikkiterapiamenetelmänä.
Tiedustelut ja ajanvaraukset: 050 - 534 8504 sekä tanja[at]pyy[dot]me

Valopaja / Jukka Laine (www.valopaja.com)
Järjestää erityisryhmille valotyöpajoja. Osallistujat pääsevät itse tekemään varjoasetelmia ja valomaalauksia (valojuovia kameran pitkällä valotusajalla). Työskentelyä varten tarvitaan tila, joka on pimennettävissä. Aistihuone on yksi parhaimmista vaihtoehdoista, mutta normaali luokkahuonekin soveltuu, kun ikkunoihin teipataan jätesäkit.
Yhteyshenkilö: Jukka Laine   


Tietosuojaseloste