Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Selkokeskus

Selkokeskus on valtakunnallinen selkokielen asiantuntijakeskus. Tavoitteemme on edistää selkokielistä tiedotusta, tiedonvälitystä ja kulttuuria Suomessa. Selkokeskus kehittää selkokieltä ja tuottaa selkokielisiä aineistoja ihmisille, jotka eivät kielivaikeuksiensa vuoksi saa riittävästi tietoa ympäröivästä yhteiskunnasta.

Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Se on suunnattu ihmisille, joilla on vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä. Lue lisää selkokielen teoriasta.

Selkokeskus julkaisee selkokielisiä uutislehtiä, järjestää selkokieleen liittyviä koulutuksia, edistää selkokirjallisuuden julkaisemista Suomessa sekä toimii alan yhteistyö- ja tiedotuskanavana. Selkokeskus palvelee myös ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat työssään selkokieltä. Lisäksi keskus edistää selkokieleen liittyvää tutkimusta. Tutustu jo julkaistuihin selkokirjoihin selkokirjatietokannassa ja tilaa uusimpia selkokirjoja kirjavälityksestämme.

Selkosanomat internetissä (www.selkosanomat.fi)

LL-Bladet internetissä (www.ll-bladet.fi)

Selkokeskus jakaa vuosittain selkokirjallisuuden apurahoja. Tukea myönnetään selkokielisten kauno- ja tietokirjojen työstämiseen ja julkaisemiseen. Lisätietoa apurahoista ja hakuaikataulusta.

Selkokeskuksesta saa apua selkotekstien kirjoittamiseen tai muokkaamiseen. Selkokeskus tarjoaa palvelujaan myös yrityksille. Tutustu palveluihimme.

 

 

Mitä on selkokieli? – lyhyt piirrosvideo selkokielestä