Tietoa
puhevammaisuudesta
A A A

Kaupalliset kuvapankkiohjelmat

PCS-kuvat (Picture Communication Symbols)

värillisiä PCS-piirroskuvia asioista, ihmisistä ja esineistä

PCS-kuvat (Picture Communication Symbols) ovat yksinkertaisia piirroskuvia, jotka sisältyvät muun muassa Boardmaker-työkaluohjelmaan. 

Yli 10 000 PCS-kuvaa on käännetty myös suomeksi. Uudet Thinlines PCS-kuvat soveltuvat myös aikuisille. Lisäksi osa kuvista on saatavilla myös animoituina eli liikkuvina kuvina. Kuvapankkia päivittää sen oikeudet omistava yhdysvaltalainen yritys Mayer-Johnson.

Mayer-Johnson Inc. (englanninkielinen)

Jälleenmyyjä Suomessa: Haltija

Piktogrammit (Pictogram Ideogram Communication)

mustavalkoisia piktokuvia asioista ja esineistä

Piktogrammit (Pictogram Ideogram Communication) ovat selkeitä, mustalla taustalla olevia valkoisia piirroskuvia. Valtaosa piktogrammeista on kuvanomaisia ja vain noin kymmenesosa käsitteellisiä. Piktogrammi-kuvasto on luotu alunperin Kanadassa. Niiden määrä vaihtelee maittain. Suomenkielisiä piktogrammeja on saatavilla noin 900 kuvaa. Piktogrammit ovat olleet hyvin suosittuja myös muissa Pohjoismaissa.

Suomenkieliset piktogrammit: Picto Online (suomenkielinen)

WLS-kuvat (Widgit Symbols)

värillisiä WLS-piirroskuvia asioista, ihmisistä ja esineistä

WLS-kuvastoon (Widgit Symbols) kuuluu tuhansia kommunikointiin suunnattuja piirroskuvia. Värilliset WLS-kuvat sisältyvät esimerkiksi ohjelmiin Kerro kuvin, Opi kuvin sekä Symbolikirjoitus 2000. Kuvapankkia täydennetään jatkuvasti.

WLS-symboleja kutsuttiin aiemmin Rebus-symboleiksi. WLS-symbolit ja työkaluohjelmat tuottaa englantilainen Widgit Software.

Widgit Software (englanninkielinen)

Jälleenmyyjä Suomessa: Haltija

Nilbild-piirroskuvat

värillisiä piirroskuvia uima-allas, uimapuku, kahvikuppi

Ruotsalainen Nilbild koostuu noin 600 kuvanomaisesta väripiirroksesta. Piirrokset on jaettu aiheiden mukaan 32 ryhmään. Kuvakokoelmissa on sekä lapsille että aikuisille soveltuvia kuvia.

Nilbild (ruotsinkielinen)

Anna palautetta tästä sivusta