Kommunikointiohjelmat PC-tietokoneille

Kommunikointiohjelmaan voi rakentaa tuhansia sanoja ja ilmaisuja sisältävät kommunikointitaulustot. Sanastot voi esittää kuvilla, symboleilla ja tekstinä.

Sanastojen rakentaminen edellyttää asiantuntemusta ja tapahtuu aina kommunikoinnin apuvälinearvioinnin yhteydessä. Arvioinnissa etsitään toimiva apuvälineratkaisu päivittäiseen kommunikointiin huomioiden henkilön yksilölliset tarpeet niin kommunikoinnin kuin muun toimintakyvyn osalta.

Lisätietoa kommunikoinnin apuvälinepalveluista (Tikoteekki-verkosto)

Grid 3

Näkymä Grid 3 kommunikointiohjelmasta

Grid 3 -ohjelmaa voi käyttää kommunikointiin kuvilla tai kirjoittamalla. Kerronnan välineenä voi käyttää myös itse taltioituja videoita ja valokuvia (esimerkiksi tapahtumista).

Puhetoimintona voi käyttää synteettistä tai nauhoitettua puhetta. Ohjelmaan saa WLS-kuvakirjaston (Widgit Symbols), mutta muitakin kuvia voi lisätä.

Ohjelmasta voi lähettää sähköposti- ja tekstiviestejä. Sillä voi selata internettiä ja kalenteria sekä ohjata tarvittaessa ympäristönhallintajärjestelmään liitettyjä laitteita.

Grid 3 -kommunikointiohjelman voi asentaa Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneeseen ja tablettiin. 

Lisätietoa Grid 3 -kommunikointiohjelmasta:
Kajo Apuvälineet
Smartbox
(englanninkielinen sivu)

Boardmaker ja Speaking Dynamically Pro

Näkymä Sähkösanoma-nimisestä kommunikointiohjelman sisällöstä

Boardmaker ja Speaking Dynamically Pro -ohjelmaa voi käyttää kommunikointiin kuvilla tai kirjoittamalla. Kerronnan välineenä voi käyttää myös itse taltioituja videoita ja valokuvia esimerkiksi tapahtumista. Puhetoimintona voi käyttää synteettistä tai nauhoitettua puhetta.

Ohjelma sisältää PCS-kuvaston (Picture Communication Symbols). Ohjelmaan voi tuoda myös muita kuvia sekä omia kuvatiedostoja.

Lisätietoa Boardmaker ja Speaking Dynamically Pro -ohjelmasta:
Haltija
Kajo Apuvälineet

Kommunikointisovelluksia Boardmaker ja Speaking Dynamically Pro -ohjelmaan

TAIKE-taulusto on Boardmaker ja Speaking Dynamically Pro -kommunikointiohjelmalla rakennettu kommunikointisovellus, jonka voi asentaa Windows-tietokoneelle tai -tabletille. Sovellus toimii yhdessä Tikoteekki-taivuttimen sekä Bitlips-puhesynteesiohjelman kanssa. TAIKE-taulusto sisältää laajan kommunikointisanaston. Lisätietoa ja esittelyvideo TAIKE-taulustosta  (Tikoteekki)

SähköSANOMA on Speaking Dynamically Pro -kommunikointiohjelmalla rakennettu sovellus, jonka voi asentaa Windows-tietokoneelle tai -tabletille. Sovellus toimii yhdessä Tikoteekki-taivuttimen sekä Bitlips-puhesynteesiohjelman kanssa ja mahdollistaa kieliopillisesti taivutetut ilmaisut. Lisätietoa ja esittelyvideo SähköSANOMA-sovelluksesta (Tikoteekki)

Tobii Communicator

Näkymä Tobii-kommunikontiohjelman Taike-kuvataulustosta

Tobii Communicator -ohjelmaa voi käyttää kommunikointiin kuvilla tai kirjoittamalla. Kerronnan välineenä voi käyttää myös itse otettuja valokuvia esimerkiksi erilaisista tapahtumista. Communicator 4 ja 5 -versioihin voi tallentaa myös videoita.

Ohjelma sisältää suomenkielisen puhesynteesin sekä SymbolStick-kuvakirjaston. Muitakin kuvakirjastoja voi lisätä.

Ohjelmasta voi lähettää sähköposti- ja tekstiviestejä. Lisäksi kommunikointiohjelman kautta voi hallita muita tietokoneen toimintoja sekä tarvittaessa ympäristönhallintajärjestelmään liitettyjä laitteita. Lisätietoa ympäristönhallintajärjestelmästä.

Lisätietoa Tobii Communicator 5 -ohjelmasta:
Tobii Dynavox (englanninkielinen sivu)

Kommunikointisovellus Tobii Communicator 5 -ohjelmaan

TAIKE-taulusto on Tobii Comunicator 5 -kommunikointiohjelmalla rakennettu kommunikointisovellus, jonka voi asentaa Windows-tietokoneelle tai -tabletille. Sovellus toimii yhdessä DialoQ-taivuttimen ja siihen sisältyvän Nuance-puhesynteesin kanssa. TAIKE-taulusto sisältää laajan kommunikointisanaston.

Lisätietoa:
TAIKE-taulusto  (Tikoteekki)
DialoQ-taivutin ja Nuance-puhesynteesi  (DialoQ)

Lähteenä on käytetty jälleenmyyjien internetsivuja sekä Tikoteekin asiantuntijoita.

Tietosuojaseloste