Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Tikonen-arkisto

01-11-11 16:00

Kansainvälinen puhevammaisten päivä Narinkkatorilla

Helsingissä vietettiin 6.10. kansainvälistä puhevammaisten päivää. Tikoteekin järjestämä yleisötapahtuma keräsi sankoin joukoin kiinnostuneita Narinkkatorille.

Suomessa on arviolta 65 000 puhevammaista ihmistä. Väestörakenteen muutoksen ja ikääntymisen myötä määrä kasvaa edelleen. Suuri osa puhevammaisista ihmisistä jää ilman kommunikoinnin apuvälineitä ja kommunikointikeinoa, kun puhevamma nähdään sairauteen tai vammaan kuuluvaksi ominaisuudeksi, jolle ei voi mitään.

Tikoteekin järjestämä yleisötapahtuma keräsi sankoin joukoin kiinnostuneita Narinkkatorille.  Järjestöjen teltassa oli mahdollisuus tutustua viittomiin, kuvakansioihin ja Papunetin peleihin sekä kokeilla erilaisia puhelaitteita, päähiirellä ja ruutunäppäimistöllä kirjoittamista, katseella kommunikointia sekä kuvapohjaista kommunikointiohjelmaa. Tietoa sai myös kommunikoinnin apuvälinepalveluista molemmilla kotimaisilla kielillä sekä puhevammaisten tulkkauspalveluista.

Sateista puhevammaisten päivää piristivät Ruskeasuon koulun oppilaat, jotka vierailivat tapahtumassa ja haastattelivat osallistujia. Myös muiden oppilaitosten opiskelijoita ja opettajia kävi paikalla.

Kehitysvammaliiton Tikoteekin ja Papunet verkkopalveluyksikön lisäksi mukana olivat Autismi- ja Aspergerliitto, Suomen CP-liitto sekä Folkhälsanin kommunikaatiokeskus.

Eija Roisko


Takaisin

Sivu päivitetty: 13.06.2011