Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Tikonen-arkisto

01-11-11 16:09

Helsingin ja Uudenmaan apuvälinepalvelut saman katon alle

HYKSin apuvälineyksikkö, lasten apuvälineistä vastaava Lastenlinnan apuvälinekeskus sekä lääkintälaitteiden erityishuollon osaajat siirtyivät uusiin, yhteisiin tiloihin Ruskeasuolle elokuun alussa.

Samassa yhteydessä aloitti myös FT Kaija Jokela HUS:n apuvälinekeskuksen johtajana. Hallinnollisesti nykyiset toimijat yhdistyvät yhdeksi yksiköksi 1.1.2012. Uusi Apuvälinekeskus palvelee erikoissairaanhoitoa, perusterveydenhuoltoa ja sosiaalihuoltoa koko HUS-alueella.

Uudistus helpottaa merkittävästi apuvälinepalveluiden käyttäjiä. Asiakkaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten ei tarvitse enää miettiä minne vaikeasti puhevammainen tai liikuntavammainen henkilö lähetetään kommunikoinnin apuvälinearviointiin tai vastaako asiakkaan apuvälineistä Lastenlinnan apuvälinekeskus, HYKS apuvälineyksikkö vai HYKS Korvaklinikka. Käynnistyvä uusi Apuvälinekeskus vahvistaa työntekijöidensä osaamista, yhdenmukaistaa arviointien toteutumista ja apuvälineiden saatavuusperusteita sekä tehostaa apuvälineiden huoltoa ja seurantaa.  

Kehitysvammaliiton Tikoteekin johtajan ja Apuvälinekeskuksen johtajan tapaamisessa sovittiin yhteistyöstä mm. Tikoteekki-verkostoon liittyen. Edelleen vaikeasti puhevammaisten ja liikuntavammaisten henkilöiden vaativista kommunikoinnin ja tietotekniikan apuvälinearvioinneista vastaa HUS:n Apuvälinekeskus. Vaativissa apuvälinearvioinneissa tehdään tarvittaessa yhteistyötä.

Tikonen 3/2011: Eija Roisko, Tikoteekin johtaja


Takaisin

Sivu päivitetty: 13.06.2011