Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Tikonen-arkisto

23-10-13 14:30

Perheiden oma JaatisWiki

JaatisWiki on vammaisperheiden oma sähköinen ideapankki, josta löydät tietoa ja vinkkejä vammaisen lapsen ja nuoren elämän monenlaisiin haasteisiin.

JaatisWiki on vammaisperheiden oma sähköinen ideapankki, josta löydät tietoa ja vinkkejä vammaisen lapsen ja nuoren elämän monenlaisiin haasteisiin.  Uusia kirjoittajia etsitään myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista.

Tällä hetkellä suosituimpia JaatisWikin aihepiirejä on Kommunikaatio ja itseilmaisu -osion alta löytyvä iPad-vinkit. Jaatinen onkin vanhempien pyynnöstä järjestänyt vertaiskoulutusiltoja iPadin käytöstä ja vammaisille soveltuvista kommunikointi- ja arjenhallintaohjelmista – hauskoja kehittäviä pelejä unohtamatta. Viime kevään illassa yksi JaatisVanhemmista näytti, miten he käyttävät iPadia lapsensa päiväkodin reissuvihkona. Jaatisen toiminnassa mukana olevista lapsista monella on puhevamma.

Vammaisperheet joutuvat jatkuvasti ratkomaan lapsen vammaisuuteen liittyviä arjen pulmia. Vuonna 1999 perustetun  Jaatisposti-listan keskusteluihin osallistuneiden perheiden kokemuksista on syntynyt valtava määrä tietoa. Viime vuonna kokemustieto jalostui uudenlaiseksi tietopankiksi, JaatisWikiksi, jota voimme kaikki tehdä ja kehittää yhdessä. Jopa omalta kotisohvaltasi käsin voit jakaa vinkkejäsi hyväksi todetuista ratkaisuista – ja saada samalla itse hyviä ideoita.  

Raha-automaattiyhdistys lähti tukemaan kaksivuotista wikiprojektiamme, jonka tarkoitus on kerätä perheille tärkeitä aiheita ja kehittää niiden pohjalta vinkki- ja linkkisivuja, tehdä sivustoa tunnetummaksi, etsiä ja kouluttaa uusia kirjoittajia. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa ja linkkien vaihto on virtuaalisen tietopankin jatkuvan kehittämisen kulmakiviä.  

JaatisWiki löytyy osoitteesta http://jaatiswiki.wikispaces.com.

Kevään 2013 iPad-illan webinaarin tallenne löytyy osoitteesta: www.jaatinen.info/webinaarit.

Uusia kirjoittajia varten on suunnitteilla JaatisWiki-työpajoja. Liity mukaan vammaisperheiden omaan wikiin – JaatisWikiin!

Lisätietoja:
pia.jattomaki(at)jaatinen.info
puh 045-635 5300

Tikonen 3/2013: projektisuunnittelija Pia Jättömäki


Takaisin

Sivu päivitetty: 13.06.2011