Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Tikonen-arkisto

29-10-14 15:01

Uutuuksia Västeråsin apuvälinemessuilta

Ruotsissa Västeråsissa pidettiin Fokus Hjälpmedel -apuvälinemessut 15.-16.10.2014. Esillä oli kommunikointiohjelmia, puhelaitteita, hiiriä, muistin apuvälineitä sekä uudenlaisia telineitä ja kuoria tableteille.

Päivät sisälsivät myös näytteilleasettajien puolen tunnin mittaisia tuote-esittelyitä. Alla on esitelty lyhyesti muutamia apuvälineisiin liittyviä uutuuksista.

Rolltalk Designer 8 on Rolltalk-sarjan uusin versio. Version päivitys on ilmainen. Kommunikointiohjelma toimii myös Windows 8 Pro -tietokoneessa ja -tabletissa. Se on helppokäyttöisempi ja siinä on uusia ominaisuuksia kuten mahdollisuus  soittaa puhesynteesin avulla ja PCS-kuvat. Abilian sivuilta löytyy esittelyvideoita. (www.abilia.se)

Prata-kommunikointisovellus lapsille on tulossa ruotsinkielisenä myyntiin marraskuussa. Sovellus toimii iPadissä ja myöhemmin tulossa oleva versio myös Android-laitteissa. Lisätietoja (www.timagine.se)


Premium Comai 2.0 on Android-järjestelmässä toimiva helppokäyttöinen muistin apuväline, jonka kalenteriin tapahtumat voi merkitä kuvitettuina päivittäin, viikottain tai kuukausittain. Sovellus mahdollistaa nauhoittamisen, muistutukset, kuvasarjat, hintalaskurin ja sekä neljä erilaista tapaa visualisoida ajan kulumista.

Lisätietoja: www.comai.se ja www.kajo.fi 

 

HandiKalender on helppokäyttöinen iPadissä ja iPhonessa toimiva kalenteri. Uusi, marraskuussa myyntiin tuleva tuote on irroitettu  Android-laitteille tehdystä Handi5 Software -kokonaisuudesta. Lisätietoja (www.abilia.se)

 

Echo SmartPen on nauhoittava älykynä ja vihko. Vihkoon kirjoitettu sana aloittaa nauhoituksen. Myöhemmin sanaa kynällä koskettamalla kynä toistaa ääneen nauhoitetun puheen.

Zpen Premium älykynällä saa käsin kirjoitetun tekstin konvertoitu tekstitiedostoksi.

Penny Talks Color kynään voi äänittää sanoja tai ohjeita.  Mukana tulevien tarroja voi kiinnittää mille tahansa pinnoille. Tarraa koskettamalla kynä lukee ääneen toivotun viestin.

Lisätietoja (www.irishjalpmedel.se)

Milestone 212 on pienikokoinen Daisy-soitin, johon voi ladata sähköisiä kirjoja kuuntelua varten. Laitteella voi myös äänittää muistiinpanoja.

Lisätietoja (www.irishjalpmedel.se)

Tobii PcEyeGo -katseohjauslaiteen saa nyt kätevästi kiinnitettyä tablettiin uuden telineen avulla. Laite ujutetaan koteloon, joka on kiinni samassa telineessä, mihin myös tabletti kiinnitetään. Kuvassa tämä tablettikiinnitys on liitetty pöytätelineeseen.

Lisätietoja (www.tobii.se) 

Tobii I -sarjan katseohjausmoduulin saa integroitua tietokoneeseen.

Lisätietoja (www.tobii.se)

Kuvassa Ablenetin vesitiivis suojakuori iPadille. Kannen voi kiinnittää halutessa, jolloin kosketus toimii kannen läpi.

Lisätietoja (www.rehabcenter.se)

 

Connect-suojakuoreen on integroitu kovaääniset ja painike.

Lisätietoja (www.rehabcenter.se)

Allora 2 -puhelaite puhuu näppäimistölläkirjoitetun tekstin ääneen. Viestirivin voi halutessaan irrottaa laitteesta, jolloin kumppani voi sen helpommin lukea (toimii noin 50m säteellä laitteesta). Lisäosana GSM-moduuli tekstiviestejä varten.

Lisätietoja (www.rehabcenter.se)

Ablenetin Blue 2 -painike toimii mm. iPadeissä. Vaikka useammat kommunikointisovellukset toimivat painikkeilla, kannatta kuitenkin aina tarkistaa yhteensopivuus ohjelman asetuksista.

Lisätietoja (www.rehabcenter.se)

 

Pienikokoinen J-Pad Joystick iPadille toimii Bluetoothin avulla.

Lisätietoja (www.rehabcenter.se)

Windows-laitteisiin tarkoitettuja joystick-hiiriä, jotka toimivat erittäin kevyellä liikkeellä.

Lisätietoja (www.picomed.se)

Lisätietoja:marina.green-jarvinen(at)kvl.fi

Tikonen 3/2014: it-vastaava Marina Green-Järvinen


Takaisin

Sivu päivitetty: 13.06.2011