Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Miten ohjaan TAIKEn ja SähköSANOMAn käyttöä

Ajat:

  1. Ennakkotehtävä
  2. Lähiopetuspäivät I: 24.-25.10.2018, ke 9.30-16.00, to 9.00-15.30
  3. Välitehtävä
  4. Lähiopetuspäivät II: 20.-21.11.2018 ti klo 9.30-16.00, ke klo 9.00-15.30
    (Yhteensä neljä koulutuspäivää, ennakkotehtävä ja välitehtävä.)

Paikka
Kehitysvammaliitto, Viljatie 4 A, 4. krs. (ls), 00700 Helsinki (lokakuun koulutuspäivät)
Kehitysvammaliitto, Viljatie 4 B, 2 krs. (Opike-tila), 00700 Helsinki (marraskuun koulutuspäivät)

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu puhevammaisten tulkeille ja puheterapeuteille, jotka ohjaavat TAIKEn tai SähköSANOMAn käyttöä perheille ja muille lähi-ihmisille. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että osallistuja on käynyt Tikoteekin TAIKE-tauluston käyttöönottokoulutuksen ("TAIKE-taulusto kommunikointivälineenä") ja hallitsee tietokoneen peruskäytön.

Koulutuksen sisältö
Viiden päivän koulutuskokonaisuus toteutetaan kahdessa osassa (2x2 lähiopetuspäivää sekä ennakko- ja välitehtävä). Koulutus käynnistyy ennakkotehtävällä, joka tehdään etäyhteyden kautta. Yhteys otetaan Tikoteekissa olevaan tietokoneeseen, jossa on TAIKE-taulusto. 

Lähiopetuspäivissä (2x2 päivää) perehdytään asiakasyhteisön ohjaamiseen ja ohjaamiskäytäntöihin, jotka on jaettu yhdeksään eri vaiheeseen. Lisäksi harjoitellaan TAIKE-tauluston sekä SähköSANOMAn käyttöä ja uusien taulujen rakentamista sekä tutustutaan tietokoneavusteiseen kommunikointiin ja erilaisiin ohjaintapoihin. Koulutusmateriaalia voi hyödyntää koulutuksen päätyttyä lähiyhteisön ohjaamisessa. Kurssin aikana opiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella TAIKEn tai SähköSANOMAn käyttöä etäyhteyden avulla. 

Koulutuskokonaisuus antaa opiskelijalle valmiuksia ohjata TAIKE-tauluston ja SähköSANOMAn käyttöä lähi-ihmisille esimerkiksi kommunikaatio-opetuksena ja -ohjauksena.

Kouluttajat
teknisten kommunikoinnin apuvälineiden asiantuntija, puheterapeutti Annakaisa Ojanen, AAC-asiantuntija, puhevammaisten tulkki Virpi Yiannakou ja avustavan tietotekniikan asiantuntija Marina Green-Järvinen

Hinta 580 € / osallistuja. (Hinta sisältää koulutusmateriaalin sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.) 

Ilmoittautuminen viimeistään neljä viikkoa ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää sähköisellä lomakkeella.

Huom! Ilmoita lomakkeen kohdassa ”Erityistoivomukset” seuraavat asiat:
a) TAIKE-peruskurssin osallistumisvuosi
b) onko käytössäsi SähköSANOMA tai TAIKE-taulusto, jos on, niin mikä versio (sanasto vai kategoriapohjainen TAIKE).

Ilmoita myös, jos otat oman koneen ja SähköSANOMA /TAIKE-tauluston mukaan koulutukseen.

Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.

Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.

Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.


Tiedustelut järjestelyistä:
tikoteekki(at)kvl.fi tai 09-34809223 (osastosihteeri Marjo Timonen)

Tiedustelut sisällöistä:
annakaisa.ojanen(at)kvl.fi, puh 09-3480 9382
virpi.yiannakou(at)kvl.fi puh 09-3480 9313
tai puh. 09-3480 9370 (Tikoteekin toimisto)

 

 

Sivu päivitetty: 06.03.2018