Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Lasten SähköSANOMA

Kommunikointitaulusto Windows-käyttöjärjestelmälle

Lasten SähköSANOMA on tarkoitettu pienille lapsille, jotka ovat aloittamassa kommunikointiohjelman käytön harjoittelun. Lasten SähköSANOMAN jokaisella sivulla on sekä eri sanaluokkien sanoja lauseiden muodostamista varten että valmiita ilmaisuja. Aihealueita on kymmenen. Sanasto on jaoteltu eri paikoissa tapahtuviin keskusteluihin. Sanasto vastaa pienen lapsen käyttämiä sanoja kommunikoinnin aloitusvaiheessa. Lasten SähköSANOMA sisältää myös tarinankerronta-osion, jossa voi tehdä erilaisia tarinoita ja lopuksi tulostaa tarinan.

Lasten SähköSANOMA-taulustot löytyvät sekä Speaking Dynamically Pro - että Communicator 5 -kommunikointiohjelmille rakennettuina. Kumpikin ohjelma toimii Windows-tietokoneilla ja -tableteilla. Viesti muodostetaan sana sanalta ja taivutin muokkaa puheen sujuvaksi suomeksi.

Lasten SähköSANOMA -tuotepakettiin sisältyy myös kommunikointikansio, jonka sivut on tulostettu vedenkestävälle paperille. Kansion sisältö vastaa sähköisen tauluston sisältöä.


Aloitussivu

Oma huone -sivu

Lasten SähköSANOMAN jokaisella sivulla on sekä eri sanaluokkien sanoja lauseiden muodostamista varten että valmiita ilmaisuja. Aihealueita on kymmenen. Sanasto on jaoteltu eri paikoissa tapahtuviin keskusteluihin. Sanasto vastaa pienen lapsen käyttämiä sanoja kommunikoinnin aloitusvaiheessa.


Lasten SähköSANOMA sisältää myös tarinankerronta-osion, jossa voi tehdä erilaisia tarinoita ja lopuksi tulostaa tarinan.

HINTA 80 €

Tuotepaketti sisältää:
• Muistitikun, joka  sisältää tauluston, Tikoteekki-taivuttimen (SDP-versiossa), kommunikointikansion sivut, käyttöoppaan
• Tulostetun käyttöoppaan
• Vedenkestävälle paperille tulostetun kommunikointikansion

TILAUKSET
SähköSANOMA tilataan täyttämällä lisenssitilauslomake ja lähettämällä se Tikoteekkiin postitse (Viljatie 4 B, 00700 Helsinki) tai skannattuna osoitteeseen tikoteekki@kvl.fi.

VAADITTAVAT OHJELMAT
Lasten SähköSANOMAn käyttö edellyttää, että koneeseen on asennettu joko Boardmaker with Speaking Dynamically Pro 6 tai Communicator 5 –kommunikointiohjelma. Lisäksi koneessa täytyy olla asennettuna
SDP-versiossa:
• Tikoteekki-taivutin (on muistitikulla)
• Bitlips (1.1.1) puhesynteesiohjelma
• Java
Communicator 5 -versiossa:
• DialoQ Taivutin (sisältää Nuancen puhesynteesuohjelman)

Communicator 5, Boardmaker with Speaking Dynamically Pro, Bitlips ja DialoQ -ohjelmat on ostettava jälleenmyyjiltä. Tikoteekki ei myy mainittuja ohjelmia.

Lisätietoja:
asiantuntija, puhevammaisten tulkki Virpi Yiannakou puh.09-34809313, virpi.yiannakou(at)kvl.fi
avustavan tietotekniikan asiantuntija Marina Green-Järvinen,
puh. 09-34809301, marina.green-jarvinen(at)kvl.fi
 

Sivu päivitetty: 25.09.2017