Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

SähköSANOMA

Kommunikointitaulusto Windows-käyttöjärjestelmälle

SähköSANOMA on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka jo hallitsevat laajan kommunikointikansion käyttöä. SähköSANOMA mahdollistaa monipuolisen lausetasoisen kommunikoinnin. Se sisältää yhteensä yli 3000 kuvaa jaoteltuina 18 kategoriaan. SähköSANOMAn jokaisella sivulla on eri sanaluokkien sanoja lauseiden muodostamista varten. Haluttu viesti muodostetaan sana sanalta ja kielellinen taivutin muokkaa puheen sujuvaksi suomeksi.

SähköSANOMAn eri versiot perustuvat SANOMA 24 (päiväkotisanasto) ja SANOMA 48 (koulusanasto) kommunikointikansioiden sanastoihin. Tabletin näkymä vastaa kansion aukeamaa.

SähköSANOMA-taulustot löytyvät sekä Speaking Dynamically Pro- että Communicator 5 -kommunikointiohjelmille  rakennettuina. Kumpikin ohjelma toimii Windows-tietokoneella tai -tabletilla.

SähköSANOMAn käyttöön  Boardmaker with Speaking Dynamically Pro 6 -kommunikointiohjelman kanssa tarvitaan Bitlipsin (1.1.1) puhesynteesiohjelma sekä Tikoteekki-taivutin. Tikoteekki-taivutin toimii vain laitteessa, johon on asennettu Java-ohjelma. Tikoteekki-taivutin on mukana SähköSANOMA-muistitikulla. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää DialoQ taivutinta, joka sisältää Nuancen puhesynteesiohjelman.

SähköSANOMAn käyttöön  Communicator 5-kommunikointiohjelman kanssa tarvitaan DialoQ taivutin (sisältää Nuancen puhesynteesiohjelman).

Puhevammainen henkilö voi saada yksilöidyn SähköSANOMAn ja sen toimintaan liittyvät ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä, mikäli hänen katsotaan keskussairaalan apuväline- tai kommunikaatiokeskuksen arvioinnissa hyötyvän siitä. Lisätietoja kommunikoinnin apuvälinepalveluista (www.tikoteekkiverkosto.fi) 

 

Tikoteekki järjestää koulutusta SähköSANOMAN käyttöönotosta ja päivittämisestä. Lisätietoa Koulutus-sivuilla.

Hinta
110 € Lisenssi on käyttäjäkohtainen.

SähköSANOMA Speaking Dynamically Pro:
Tuotepaketti sisältää SähköSANOMAn 4 eri versiota, Tikoteekki-taivuttimen ja käyttöoppaan.
SähköSANOMA Communicator 5:
Tuotepaketti sisältää SähköSANOMAn 4 eri versiota ja käyttöoppaan.

Tilaukset
SähköSANOMA tilataan täyttämällä lisenssitilauslomake ja lähettämällä se Tikoteekkiin postitse (Viljatie 4 B, 00700 Helsinki) tai skannattuna osoitteeseen tikoteekki@kvl.fi.

Lisätietoja
asiantuntija, puhevammaisten tulkki Virpi Yiannakou puh.09-34809313, virpi.yiannakou(at)kvl.fi
avustavan tietotekniikan asiantuntija Marina Green-Järvinen,
puh. 09-34809375, marina.green-jarvinen(at)kvl.fi

 

 

Sivu päivitetty: 06.02.2018