Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Toiminta ja palvelut

Puhevammaisen ihmisen osallisuuden ja itsemääräämisoikeuden toteutuminen edellyttää, että hänellä on mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa, kommunikoida ja osallistua itseään koskeviin asioihin. Vaikeasti puhevammaiset ihmiset ovat riippuvaisia lähi-ihmisten taidoista tukea heidän vuorovaikutustaan ja kommunikointiaan.

Tikoteekki kehittää uusia toimintamalleja ja mukauttaa kansainvälisiä käytäntöjä, jotka vahvistavat työntekijöiden ja vaikeasti puhevammaisten ihmisten vuorovaikutustaitoja. Tikoteekin puhelinneuvonta palvelee ammattilaisia ja lähi-ihmisiä kysymyksissä, jotka liittyvät puhetta korvaaviin kommunikointikeinoihin, apuvälineisiin ja kommunikoinnin palveluihin. Neuvontaa annetaan myös kommunikoinnin apuvälineiden ja sovellusten teknisissä kysymyksissä.

Tarjoamme myös mahdollisuuden ammattilaisille ja lähi-ihmisille tulla ajanvarauksella Tikoteekkiin tutustumaan kommunikoinnin ja tietokoneen käytön apuvälineisiin. Lisäksi Tikoteekki tarjoaa kommunikoinnin ammattilaisille työnohjausta.

Tikoteekki järjestää opiskelijoille ja muille kiinnostuneille Avoimet ovet –tilaisuuksia useita kertoja vuodessa. Lisäksi vuosittain lokakuussa vietetään Puhevammaisten viikkoa, jonka aikana yhteisöt eri puolilla Suomea järjestävät tilaisuuksia ja tempauksia sekä tiedottavat puhevammaisuudesta ja kommunikoinnin ratkaisuista.

 

Sivu päivitetty: 06.06.2016