Linkki Papunetin etusivullepapunet.net-etusivu

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä/ Apuvälinepalvelut -yksikkö

Apuvälinepalvelut-yksikkö
Niinivaarantie 52
80200 Joensuu

Kenelle palveluita?

Tarjoamme palveluita Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän  alueen aikuisille ja lapsille, joilla on lääketieteellisin perustein todettu sairaus, vamma tai kehitysviivästymä ja niistä johtuva toimintakyvyn vajaus.

Miten meille pääsee?

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän apuvälinepalvelut -yksikköön tarvitaan lääkärin, julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntoutus- tai fysioterapiayksikön tai kuntoutuslaitoksen terveydenhuollon ammattihenkilön kirjallinen lähete.

Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.
 

PALVELUT

Kommunikoinnin apuvälinearviointi

Tavoitteena on selvittää yhteistyössä asiakkaan ja tämän lähihenkilöiden kanssa asiakkaalle soveltuvat kommunikoinnin apuvälineet ja niiden ohjaustavat. Kokeiltavia apuvälineitä voivat olla manuaaliset kommunikoinnin apuvälineet (esim. kommunikaatiokansiot) tai kommunikointilaitteet (esim. puhelaiteet tai tietokoneella käytettävät kommunikaatio-ohjelmat). Kommunikoinnin apuvälineen sisältö suunnitellaan ja valmistetaan tarvittaessa yksilöllisesti.

Kommunikoinnin apuvälinearviointi -jakson aikana asiakkaalle ja tämän lähihenkilöille ohjataan kommunikoinnin apuvälineiden käyttö.

Osa käynneistä toteutetaan tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan asiakkaan omissa toimintaympäristössä.

Tietokoneen apuvälinearviointi

Tavoitteena on selvittää asiakkaan tietokoneen käyttötaidot ja erilaisten näppäimistöjen, hiirten ja painikkeiden soveltuvuus tietokoneen käytön tueksi. Arviointijakson aikana voidaan selvittää myös laitteiston kiinnitysratkaisut ja ohjaustapa.

Sivu päivitetty: 08.05.2018

Lähetä palautetta