Papunetin kuvataidekilpailu on ratkennut

Papunetin tämänvuotisen kuvataidekilpailun voittajaksi on valittu Aki Hannukan teos Haaveet. Lisäksi kilpailussa palkittiin Krista Rasilaisen teos Oma sikala ja Jonna Huotarin teos Vauvanhoito. Yleisöäänestyksen voitti Mirjami Kontolammen teos Hääkuva.

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna tulevaisuus. Kilpailuun osallistui yhteensä 406 teosta. Osa teoksista on nähtävillä Papunetin verkkogalleriassa.

Persoonallisia, mielenkiintoisia ja kekseliäitä teoksia

Kilpailun raadin mielestä voittajateos Haaveet on kiinnostava kuvaus tulevaisuuden toiveista. Raatia viehätti erityisesti se, miten kauniisti ja saumattomasti teoksen eri osat yhdistyvät ja limittyvät toisiinsa. Osista muodostuu kokonaisuus, joka on yhtenäinen mutta silti täynnä lukemattomia mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Piirroskuvassa hahmo tekemässä monia arkisia asioita: esimerkiksi silittää koiraa, laittaa ruokaa ja keilailee.

Aki Hannukka: Haaveet

”Tässä on hienoa elämänvirtaa”, kommentoi raadin jäsen, valokuvaaja Pekka Elomaa. Hänen lisäkseen kilpailun raatiin kuuluivat KiviRadion toimittaja Miika Turunen sekä Papunetin edustajat.

Myös muut palkitut teokset saivat raadilta kiitosta omaperäisyydestään ja persoonallisuudestaan. Oma sikala on kekseliäs ja kiinnostava teos, jonka aihe on erilainen kuin missään muussa teoksessa. Erityisesti raadin huomion kiinnittivät teoksen taustalla olevat veikeät porsaat – onko niillä kenties siivet selässä?

Etualalla värikäs sika, taustalla sikala ja vaaleanpunaisia sikoja.

Krista Rasilainen: Oma sikala

Vauvanhoito-teoksessa raati ihastui erityisen hellään ja herkkään toteutukseen sekä kauniisiin, sopusointuisiin väreihin. Värit tukevat tarinaa ja sopivat yhteen teoksen aiheen kanssa.  

Piirretty hahmo hoitaa hoitopöydällä olevaa vauvaa.

Jonna Huotari: Vauvanhoito

Tulevaisuuden toiveissa matkoja, rakkautta ja ihmissuhteita

Kuvataidekilpailuun osallistuneissa yli 400 teoksessa kuvattiin tulevaisuutta monilla erilaisilla tavoilla. Suuri osa teoksista liittyi tekijöidensä omaan elämään ja lähitulevaisuuteen: esimerkiksi tuleva kesä, matkustaminen ja laivareissut olivat monen teoksen aiheita. Lisäksi teoksissa näkyivät haaveet omasta kodista, rakkaudesta, parisuhteesta ja häistä.

Myös yleisöäänestyksen voitto meni nimenomaan hääparia kuvaavalle teokselle. Yleisöäänestyksessä oli mukana kahdeksan teosta ja ääniä annettiin yhteensä 407. Hääkuva-teos sai 83 ääntä.

Piirroskuvassa hääpari katsoo toisiaan silmiin.

Mirjami Kontolampi: Hääkuva

Kaikki neljä raadin ja yleisön suosikkiteosta palkitaan rahapalkinnoilla. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet saavat kunniakirjan.

Papunet kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia ja toivottaa onnea voittajille!

Kaksi hymyilevää miestä pitää käsissään taideteosta.

Kilpailun tuomarit Miika Turunen ja Pekka Elomaa esittelevät voittajateosta.

Lisätiedot

Papunetin graafinen suunnittelija Päivi Honkonen
paivi.honkonen[at]kvl[dot]fi
puh. 09 3480 9387

Tietosuojaseloste