Eläinystävät voittivat Papunetin kuvataidekilpailun

Papunetin vuoden 2017 kuvataidekilpailun voittaja on Maija Wimanin näyttävä pastelliliitutyö Ystävyys. Tunnelmaltaan iloisessa kuvassa on korkea kerrostalo, jossa asuu erilaisia eläimiä leijonasta mursuun, pandakarhuun ja oravaan.

”Monitulkintainen sisältö, hallittu tekniikka ja hienostuneet värit”, perustelee kuvataidekilpailun raadin puheenjohtaja Pekka Elomaa voittajan valintaa.

Kilpailun kunniamaininnat saivat Eeli Ylikosken jääkiekkopeliä kuvaava sekatekniikkatyö Ystävät jäällä ja Lilja Lindqvistin valloittava piirros Ystävät, kaksi kissaa.

Papunetin kuvataidekilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä töitä, yhteensä 494 kappaletta. Kilpailun raatina toimivat valokuvaaja Pekka Elomaa sekä Papunetin edustajat. Raati arvioi erityisesti töiden persoonallisuutta ja omaperäisyyttä sekä omien ajatusten ilmaisemista.

Kuvataidekilpailun aiheena oli ystävyys, ja kilpailutöissä esiintyi etenkin eläinystäviä. Muita toistuvia aiheita olivat rakkaus ja parisuhde sekä erilaiset harrastukset yhdessä ystävien kanssa. Teoksissa oli kuvattu myös populaarikulttuurin hahmoja, kuten Fakta homma -tv-sarjan ystävykset Hansu ja Pirre. Mielikuvituksellisissa töissä oli käytetty monipuolisia tekniikoita kollaasista vahaliituun ja öljyväriin.

Tänä vuonna myös yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan kilpailun finaaliin valitun yhdeksän teoksen joukosta. Myös Papunetin yleisöäänestyksen voitti Maija Wimanin Ystävyys, joka sai 345 ääntä.

Papunet onnittelee voittajia ja kiittää lämpimästi kaikkia kuvataidekilpailun osallistujia. Kaikki osallistujat saavat kevään aikana Papunetin kunniakirjan.

Osa Papunetin kilpailuun osallistuneista teoksista on mukana taidenäyttelyssä, joka kiertää eri puolilla Suomea. Teosten kuvia julkaistaan myös Papunetin verkkogalleriassa sekä sosiaalisen median kanavissa.  Papunetillä on teoskuviin vapaa julkaisuoikeus.

Kuvataidekilpailun palkitut vuonna 2017


1. palkinto

Maija Wiman: Ystävyys

Kunniamaininta

Eeli Ylikoski: Ystävät jäällä
Lilja Lindqvist: Ystävät, kaksi kissaa

Yleisöäänestyksen voittaja

Maija Wiman: Ystävyys

Kuvataidekilpailun 2017 verkkogalleria

Ystävyys-taidenäyttely

Kuvataidekilpailun töistä koottu kiertävä Ystävyys-näyttely nähdään vuonna 2017 seuraavissa paikoissa:

- Malmin kirjasto, Helsinki, 24.4.–23.5.2017
- Kahvila Ihme ja kumma, Salo, 30.5.–22.6.2017
- Riistavuoren palvelukeskus, Helsinki, 1.–27.9.2017
- Harjun nuorisotalo, Helsinki, 1.11.–12.12.2017


Lisätietoa kilpailusta

papunet(at)kvl.fi