Arkisto 2011

Kirjoittajan Santra kuva

Onko täällä kilttejä vammaisia?

Hei taas! Joulu taas lähestyy, ja ihmisten pitäisi olla kilttejä ja hyvänsuopaisia. Näin ainakin lapsille opetetaan, jotta joulupukki toisi edes jonkun joululahjan. Tuo kiltteyden merkitys herättää toisaalla ajatuksia, joista muun muassa aion tällä blogikerrallani valottaa. Aikaisemmin ajateltiin, että vammaisen henkilön on oltava kiltti. Nähdäkseni se tarkoitti sitä, että hänen täytyi tyytyä kohtaloonsa eli siihen, mitä hän sai muilta. Silloin hän sai tuskin päättää asioistaan.
Kirjoittajan Santra kuva

Santran hajatelmia: esittäytyminen

Hyvää päivää, Papunetin blogin lukijat! Olen uusin blogin pitäjä – tulen kirjoittamaan Santran hajatelmia. Sanana ”hajatelma” ei ole yleisesti käytetty sana, mutta ajattelin käyttää sitä seuraavin perusteluin: Blogissani tulen mm. pohtimaan ajatelmia, mutta mielestäni ajatelma on ehkäpä jossain tapauksessa liian mahtipontinen. Siksi haluan käyttää kevyempää termiä – hajatelma.
5 kommenttia
Kirjoittajan interAACtive kuva

Anna anna

Perheen pienin alkoi puhua jo jonkin aikaa sitten. Mikä oli ensisana? En muista enää ihan tarkasti, mutta sen tiedän, ettei se ollut äiti eikä isi. Luultavasti se oli ka-a, joka tarkoitti kala. Mökillä katiskassa polskivat ahvenet olivat niin suuri ihme, että ansaitsivat oman sanan. Äiti ja isi eivät tulleet sanavarastoon vielä pitkään aikaan. Sen sijaan tuli sana anna. Tai pikemminkin annaannaanna! Maailma on täynnä asioita, joita yksivuotias haluaa kokea, maistaa ja haistaa.
2 kommenttia
Kirjoittajan interAACtive kuva

Keittiökieltä

Edellisessä blogissa kirjoitin pienistä väärinkäsityksistä, väärin kuulluista sanoista ja sanaväännöksistä. Minkälaista on keskustelu silloin, kun väärinymmärryksiä sattuu tavallista enemmän?
3 kommenttia
Kirjoittajan interAACtive kuva

Freesatut banaanit

Perjantaina perheen ekaluokkalainen kertoi tutustuneensa koulun krunaattoriin. Hetken mietittyään hän korjasi, että koulun kurnaattoriin. Ehdotin, että kuraattoriin. Lapsi rypisteli kulmiaan ja sanoi, että joo kuranaattori se varmaan oli. Tässä vaiheessa veli nosti päänsä Aku Ankasta ja ihmetteli, että mistä moottorista puhutaan? Kuramoottorista? Missä koneessa sitä käytetään?
2 kommenttia