Arkisto 2012

Kirjoittajan Santra kuva

Vuorovaikuttamisen ihanuuttako?

Onko vuorovaikutus aina ihanuutta? Ehdottomasti ei. Kun tilanteessa on läsnä kaksi persoonaa, molempien mielipiteet ja senhetkinen tunnelma luovat toisinaan jännitteitä. Kaikilla on oikeus huonoon päivään, joka saattaa heijastua kanssaihmisiin. Sillä ihminen on inhimillinen, tunteva yksilö.
Kirjoittajan Santra kuva

Me kaikki voimme vaikuttaa

Lokakuussa käytiin kuntavaalit, jossa valittiin kuntiin päättäjät seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Rakenne- ja kuntauudistusten sekä muun kaikenlaisen muutoksen vuoksi uusilla päättäjillä on varmaankin paljon opeteltavaa. Siten heillä on myös mahdollisuutta vaikuttaa ratkaisevasti yhteiskuntamme tulevaisuuteen.

1 kommentti
Kirjoittajan Santra kuva

Tulkkauspalvelua

Kuten olemme saaneet lukea muun muassa täältä Papunetista, kuluvan kuukauden alussa vietimme puhevammaisten päivää ja teemaviikkoa. Teemanahan oli se, miten sanoisit, jos et voisi puhua. Itse puhevammaisena ajattelin tällä blogikerralla valottaa tulkkauspalvelua.

1 kommentti
Kirjoittajan Pia kuva

Käytössä autismikortti – autismikuntoutuksen tuloksia

Uskaltauduin pitkästä aikaa osallistumaan sukutapaamiseen. Autistina sosiaaliset tilanteet ovat minulle kovin ahdistavia ja väsyttäviä ja koen niistä jopa paniikkia. Mitä tapaamisessa tapahtuu? Miten pystyn hallitsemaan ryhmätilanteen? Nämä kysymykset ovat aina päällimmäisinä. Onneksi kuitenkin osallistuin tapaamiseen, koska kehitin uuden selviämiskeinon: autismikortin käytön.
16 kommenttia
Kirjoittajan Pia kuva

Kirjoituksia autismista

Tervehdys! Olen Pia Hämäläinen, 45-vuotias, ja olen puhevammainen henkilö. Diagnoosin sain aikuisena, ja se on tätä nykyä alkamisajaltaan epätyypillinen autismi. Blogikirjoituksissani tulen pohtimaan autistina olemisen eri puolia.

13 kommenttia
Kirjoittajan Hannukka kuva

Jännät paikat

Maanantaina se alkoi, puhevammaisten viikko. Käänsin nokan kohti Pikkuparlamenttia ja olin kertomassa mitä on elämä perheessä, jossa on puhevammaisia lapsia, ja kun itsekin menettää osin kommunikointikykynsä.
Kirjoittajan Hannukka kuva

Esittelykirjoitus

Noin 10 vuotta sitten saimme lahjan, suuren lahjan. Pienen pojan, joka syntymähetkellään aiheutti ison hässäkän, ja jopa isä myöhästyi synnytyksestä! Ihmeen rauhallisesti kuitenkin itse annoin laittaa piuhaa sinne ja tänne ja vihreitä liinoja joka puolelle. Pian leikkaussalissa kuuluikin komea itku! Voi pojat, se oli ponnekas ja kiukkuinen - ensimmäinen kommunikointi lapsen ja äidin välillä ja unohtumaton.

3 kommenttia