Arkisto 2015

Kirjoittajan bob-pete kuva

Metsänväen joulu

Kuusen ympärille ovat / metsän asukkaat / kokontuneet piiriin, / on siellä eläimiä / hirvistä hiiriin. / Ensin he laulavat / Nissen polkkaa / sitten vasta joulujuhla / kunnolla voi alkaa.
2 kommenttia
Kirjoittajan Santra kuva

Asumisyhteisöstä

Kuten olen joskus aikaisemmin maininnut asuvani Validia-talossa, jota kutsun entiseen malliin palvelutaloksi. Olen asunut samaisessa asunnossani kohta neljännesvuosisadan. Tässä blogissani pohdin yhteisömme asukaskunnan muutoksia.
Kirjoittajan bob-pete kuva

Ystävyys

Käyn Validian päivätoiminnassa noin kaksi tai kolme kertaa viikossa, ja sieltä olen saanut itselleni ystäviä. Erityisesti yksi on ylitse muiden, hänellä on samanlainen huumorintaju ja hänen kanssaan voin jakaa mielipiteitä ja tunteita, ystävästä voi myös saada hyvän päiväkahviseuran.
2 kommenttia
Kirjoittajan Pia kuva

Huomioita ajasta ja tilasta suhteessa autismiin

Olen onnekas, koska olen nykyään 'vapaa taiteilija'... Ajankäytön puolesta päiväni täyttyvät kuvataiteesta ja musiikista kissani Samin kanssa puuhaamisen rinnalla. Tutkin eri taiteilijoiden teoksia, suunnittelen omia teoksiani ja toteutan niitä. Kuuntelen klassista musiikki ja treenaan selloa ja teen sävellyksiä. Prioriteettini ohjaavat ajankäyttöä.
Kirjoittajan Santra kuva

Puhevammaisen ilot ja surut

Puhevammaisena en tykkää, kun vieraiden ihmisten tapaamisessa ei ole sellaista tuttua, joka ymmärtäisi epäselvää puhettani. Tosin lyhyet asiat pystyn toimittamaan puhelaitteen avulla. Mutta sillä kirjoittaminen pitkää asiaa on työlästä ja hidasta eivätkä kanssaihmiset välttämättä ymmärrä jutun ydintä.
1 kommentti
Kirjoittajan Pia kuva

Autismin määritelmästä, osa 2

Huomaan usein pohtivani, miten autismia tulisi tarkastella niin, ettei sitä enää pidettäisi neuropsykiatrisena oireyhtymänä vaan yhtenä luonnollisena ja tasa-arvoisena elämänmuotona ja tapana olla olemassa.