Ensimmäiset kouluviikot

Moi,

Minä olen Maija. Olen seitsemän vuotta vanha. Asun Helsingissä äidin, isän ja pikkusiskon Tian kanssa. Aloitin ensimmäisen luokan tänä syksynä.

Koulussa on kivaa, hauskinta tällä viikolla oli jumppa. Kaikki juoksivat ympyrää tosi kovaa. Viime lauantaina käytiin koulun kanssa katsomassa Suomi-Ruotsi maaottelua. Se oli aika jännää.

Luokassa on kavereita, joilla on kuulolaite. Minä kuulen hyvin, mutta käytän viittomia puhumiseen. Toiset kavereista viittovat todella hyvin. Viittomakielen opeja on kaksi, yksi nainen ja yksi mies.

Moi!
 

Maija

----------


Hei,

Maijan koulu on alkanut vauhdikkaasti ja ensimmäiset kaverisuhteet on luotu. Se on äidin näkökulmasta syksyn tärkein juttu, sillä usein kuulevat ja puhuvat lapset ujostelevat Maijan innokasta viittomista ja sitä tukevaa ääntelyä. Onneksi on muutama tosiystävä, jotka ennakkoluulottomasti jaksavat olla kaverina ja suuri joukko aikuisia, jotka jaksavat arvuutella viittomia, kunnes arvaavat oikein. Maija on todella taitava kiertoilmaisujen keksimisessä niin, että lähes aina saamme selville esim. ketä J-kirjaimella alkavaa lasta hän näki koulutaksi ikkunasta tänään!

Syksyllä pääsemme toivon mukaan tutustumaan TAIKE –taulustoon, joka on tietokoneohjelma, jossa kuvien avulla Maija luo lauseita, jotka tietokone puhuu ääneen. Toivomme TAIKE:sta Maijalle apua ja itsenäisyyden mahdollisuutta tuleviin harrastuksiin ja kommunikointiin ihmisten kanssa, jotka eivät ymmärrä viittomia. Maijan puhe kehittyy omaa verkkaista tahtiaan, joten viitomien lisäksi tarvitaan myös muita mahdollisuuksia vaihtaa ajatuksia ei-viittovien ihmisten kanssa.

Johanna

Kommentit

Moi Maija. On kivaa lukea sun blogia. Kiva kun sulla on kavereita koulusta.En päässyt tänään kouluun olen kipeä T:Lauri serkku
Hei Maija ja Johanna, olipas mukavaa luettavaa, että pieni ekaluokkalainen on päässyt noin innokkaasti ja uutterasti alkuun, vaikka vaikeuksiakin varmasti on ollut.

Olen kyllä hengessä mukana Maijan intoon koulunkäyntiä kohtaan, sekä toivotaan parasta TAIKE -tauluston puitteissa!

Hyvää syksyä TEILLE MOLEMMILLE,
toivottaa Marrikka Imatralta
hienoo et maija o saanu kavereita :--) Hyvää syksyä ja onnea kouluunToivoo: Anni serkku

Kommentointi on suljettu