Flunssa-aikaan

Itse olen vielä säästynyt tämän talven flunssalta. Tosin on ollut hiukan nuhaa ja yskää. Otan joka vuosi influenssarokotteen, ja ainakin minä olen kokenut sen auttavan, että pahimmat taudit eivät ole iskeneet minuun.

Edellisestä huolimatta minulla on kyllä ollut keuhkoputkentulehduksia ja keuhkokuumeita joko kuumeella tai ilman kuumeeton. Jo lukioaikana sairastin ilmarinnan ja keuhkoissani oli muutama litra vettä keuhkoissani. Silloin jouduin olemaan sairaalassa ja paljon pois koulusta, joka harmitti eniten: entä jos en selviydy lukion toisesta luokasta?

Joskus keuhkoissani olevaa kipua olen luullut lihaskivuksi. Esimerkiksi matkaillessani Riikassa oli kova yskä ja kylki kipeä. Jos olisin käynyt ennen matkaa lääkärissä, matka olisi varmaankin siirtynyt. Mutta kun en tiennyt sairastavani kuumeetonta keuhkokuumetta, reissu sujui ihan hyvin.

Nykyisin osaan varoa. Jos keuhkoissani kuuluu tavallista enemmän rohinaa, pyrin hakeutumaan lääkäriin. Koska vammani vuoksi pystyn hengittämään pinnallisesti, lääkärin kuuntelu stetoskoopin avulla ei välttämättä paljasta esimerkiksi tulehdusta. Tämän takia minulle on tullut hyvinkin tutuksi keuhkokuvien ottaminen.

Käydessäni lääkärissä minulla on tapana selittää aroista keuhkoistani. Kerran kokousmatkalle ei antanut lupaa lähteä, koska keuhkokuvissani näkyi jotain poikkeavaa. Tosiasiassa sitten, kun lääkäri sai vertailtavakseen vanhat keuhkokuvani, poikkeavuus oli vain vanhaa arpikudosta.

Terveydeksi!

Santra

Kommentit

Flunssa on pahimmillaan näin keskitalven aikaan, ja yleensä keväällä saatetaan saada heinäsiitepöly oireita.
Flunssa on pahimmillaan näin keskitalven aikaan, ja yleensä keväällä saatetaan saada heinäsiitepöly oireita.

Kommentointi on suljettu