Intohimoiset sopeutumattomat

Kuva: Papunetin kuvapankki, Sergio Palao/CATEDU

Sain joululahjaksi kirjan Sopeutumattomat - tee intohimostasi tai osaamisestasi menestystarina. Luostarinen & Hyväri. Viisas elämä. 2017. 

Luin kirjan ja siinä on paljon samansuuntaista ajattelua kuin itsellä.

Poimintoja:

- kirjassa kuvataan oman tien kulkemista ja sen toteuttamista mitä tekisi jopa ilman palkkaa - tätä minulla on ajattelu ja kirjoittaminen. Nyt on kaksi esseekokoelmaa työn alla blogien jatkoksi - autismin positiivinen psykologia ja teologisia esseitä.

- kirjassa käsitellään sitä kenen ehdoilla ja kenen näköistä elämää elää ja kannustetaan oman näköiseen elämään - itse pyrin juuri tähän

- kirjassa puhutaan paljon epävarmuuden kestämisestä ja hallittujen riskien ottamisesta - hyviä näkökulmia - samoin nöyrä asenne ja oppiva asenne elämässä ja avun pyytäminen tarvittaessa ja muilta oppiminen

- vaikka kirjan nimi on aika negatiivinen siinä käsitellään positiivisessa valossa intohimon ja osaamisen tuotteistamista esim. yritykseksi ja sitä kuinka pointtina on tarjota ratkaisuja asiakkaiden erilaisiin ongelmiin  - tähän pyrin blogeissani ja esseissäni

Nämä ajatukset nousivat päällimmäisiksi mitä kirjasta toisaalta opin ja mikä toisaalta sai kirjan myötä vahvistusta omassa ajattelussa.

Oli hyvä lukea tämä kirja. Itsekään en ole sillä tavalla kapinallinen vaan pyrin vaan elämään omannäköistä elämää ja palvelemaan osaamisellani ihmisiä. 

Ajattelisin, että nämä koskevat usein luovia ja autismin kirjon henkilöitä. Esim. muodollisen koulutuksen puutteesta huolimatta voi kehittää itseään, oppia taitoja aina asiantuntijaksi asti ja tuotteistaa osaamistaan ja myydä sitä eri keinoin. Ei tutkinnon puute välttämättä tarvitse meitä määritellä. Pointtina on, että omannäköistä polkua voi kulkea ja se ei ehkä ole helpoin mahdollinen mutta paras kuitenkin haasteista huolimatta. 

Blogiterkuin Pia