Kaverikoirat

Päivätoiminnassa käy kerran kuukaudessa tiistaina kaverikoirat, joita on neljä, aikasemmin niitä oli viisi.

Ensin vähän taustatietoja: Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jonka tarkoituksena on että koira tuo iloa, läheisyyttä ja elämyksiä niille joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiraohjaajat vierailevat koiriensa kanssa mm. erilaisissa laitoksissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Kaverikoiran tunnistaa oransista huivista, jossa lukee yleensä sinisellä ”kaverikoirat”. Kaikille osapuolille on tärkeää turvallisuus ja mukavuus. Niin koiralle, ohjaajalle kuin asiakkaalle.

Mielestäni kaverikoirat ovat aivan eri asia kuin ns. tavalliset koirat, joista minulla on huonoja kokemuksia. Lempikoiriani ovat kiinanpalatsikoirat Silla ja sen pentu Fiija, jotka istuvat sylissäni, ihanan pehmeitä ja mukavia.

Onni on cavalier kingcharlesinspanieli, joka on malttamaton, mutta kun silittää niin rauhoittuu. Onnin omistaja kertoi kerran, kuinka Onni oli tehnyt niin onnelliseksi yhden asiakkaan.

Toivo on rauhallinen kultainennoutaja, mutta villiintyy Onnin seurassa. Rauhoittuu ja ylipäänsä nauttii, kun päivätoiminnan yksi asiakas hieroo sitä.

Ennen kävi myös kaverikoirissa musta labrarodinnoutaja Jade, joka on siirtynyt paremmille metsästysmaille.

Innolla odotan aina seuraavaa tapaamiskertaa.