Maija (ja Johanna-äiti)

Kirjoittajan Maija (ja Johanna-äiti) kuva

Unified-koripallo – mikä loistava laji!

Pohdimme Maijan kanssa uusia harrastuksia viime syksynä. Takana on luistelukoulu, uimakoulu, suunnistuskoulu ja monenlaisia jumppia. Maijan pikkusisko aloitti jalkapallon ja Maijakin innostui joukkuelajeista. Sopivaa jalkapallojoukkuetta ei löytynyt, mutta Helsingin kehitysvammatuki 57:n sivustolla törmäsimme juttuun Unified-koripallosta. Entisen koripalloilijan sydämeni suli kun Maijakin innostui kokeilemaan lajia. Nyt voimme kehua lajia estoitta!

9 kommenttia
Kirjoittajan Maija (ja Johanna-äiti) kuva

Karkkia tietokoneen avulla!

Mä olin kesäkuun alussa isän kanssa Lahdessa leirillä. Siellä harjoiteltiin tietokoneen puheohjelman käyttöä. Meitä oli viisi lasta, kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Me käytiin Mäkkärissä tilaamassa hampparit tietokoneiden avulla. Se oli tosi kivaa!

1 kommentti
Kirjoittajan Maija (ja Johanna-äiti) kuva

Puheohjelman käyttö innostaa, mutta ladullekin on kerettävä!

Syksyn alussa kerroimme Maijan kanssa Tietoteekistä saadusta tietokoneesta ja sen puheohjelmasta. Ohjelman käyttää tuttuja PCS-kuvia (on ollut hienoa huomata, että niitä käytetään useassa päiväkodissa kuvalliseen ohjeistukseen), joita laitetaan lauseen muotoon. Puheohjelma puhuu lauseen ääneen. Maijalla on nimenomaan puheentuoton eritysvaikeus, joten tätä kautta toivomme tulevaisuudessa helpotusta tilanteisiin, missä Maija toimii itsenäisesti sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät osaa tukiviittomia.

Kirjoittajan Maija (ja Johanna-äiti) kuva

Kitalakipipari

Moi! Tiistaina Tanja oli meidän luokassa avustamassa. Silloin me pelattiin Unoa. Se on mun lempipeli. Keskiviikkona kävin isin kanssa hammaslääkärissä ja sain sellaisen kitalakituen, jossa on helmiä ja paukkuja. Sen avulla harjoittelen löytämään puuttuvia kirjaimia.
1 kommentti