Lippujen hankinnasta

Aikaisemmilla blogikirjoituksillani olen maininnut, miten atk ja tietokone ovat minulle hyödyllisiä. Aina ei mene kaikki niin kuin pitäisi, mistä ajattelin nyt tällä kerralla kirjoittaa.

Kuopiosta lopetettiin VR:n palvelupiste, josta monen monta kerta kävin ostamassa junalippuni. Nykyisin minun pitää ostaa VR:n verkkokaupasta lippuni, ja aina siinä on ollut epäselvää.

Viimeksi avustajani kanssa ostaessamme meiltä meni vajaa tunti – onnistumatta saada kyseisiä lippuja. Ensimmäisellä kerralla, kun olimme maksuvaiheessa, ilmeisesti painoin vahingossa jotain: hävisi koko tilaus, ja aloittaessamme alussa varaamanne paikat olivat kuitenkin varatut. Soitto asiakaspalveluun – saimme tietää, että paikka pidetään varattuna puoli tuntia, vaikka ei olisi maksanutkaan.

Myöhemmin saimme ostettua liput. Kun junassa saattaja pääsee maksutta matkustamaan, on otettava se lippu samalla kerralla. Toinen asia on syytä muistaa, että vaikka olen pyörätuolilainen, en voi ottaa sitä suoraan. Silloin en saa saattajalla paikkaa. Tässä olisi kehittämisen paikkaa: eiväthän kaikki tiedä, jos varaa pyörätuolilaisen paikan kautta, silloin ei voi samalla kertaa varata tavallista istuinpaikkaa. Onneksi monen yrityksen myötä muistaa kaikki yksityiskohdatkin tehdä oikein.

Esimerkiksi lentolippujen hankkimisen olen ”ulkoistanut” itsestäni – joku saa tehdä puolestani. Sillä epäilen, että siinä tulisi myös mutkia matkaan. Ja muistaakseni netin kautta lentolipun ostaessa ei ole aina voinut kirjata pyörätuolin mukaan ottamista – on pitänyt soittamalla ilmoittaa.

Santra