Onko kaikki "kaupan" - osa 2

Joskus aikaisemminkin tässä blogissani olen esittänyt ajatuksiani aiheesta "onko kaikki kaupan": Tarkoitan sillä, voiko kysyä tai tehdä mitä vain, kun osapuolena on vammainen henkilö. Tietoisesti pyrin kärkkäästikin kirjoittamaan, jotta lukijalle avautuisi asia oikeanlaisesti.

Asunnollani käy kohtalaisen paljon opiskelijoita: Osa useamman kerran, osa yhdesti toimittamassa kertaluontoisen harjoittelutoimenpiteen. Positiivisesti otan vastaan kaikenlaisia opiskelijoita, koska mielestäni kukaan ei opi mitään ilman harjoittelua.

Itseäni alkaa ärsyttämään, jos opiskelijaa kiinnostaa enemmän esimerkiksi asuntoni tarkka katseleminen kuin itse minä ja se toimenpide, jota hän on tullut tekemään itse tai katsomaan toisen tekemänä. Lisäksi olen ihmetellyt, jos opiskelija haluaa tietää jotain epäolennaista. Sillä eihän vammaiseltakaan henkilöltä voi kysyä ensimmäisellä kerralla kaikenlaista.

Olen pohtinut, jos kyseiset asiat tapahtuisivat ei-vammaisen kodissa, siis täysin vieras ihminen alkaisi kierrellä katselemassa asuntoa. Vai tapahtuisivatkohan? Sillä jos tulijalla ei olisi sen verran kunnioitusta, mutta uskoakseni isäntäväki ei suosiolla katsoisi tätä. Ainakin heissä voisi herätä epäilys, mitähän etsitään.

Huolimatta siitä, että olen puhunut opiskelijoista, edellä mainitun voin yleistää muihinkin kanssaihmisiin. Otaksun, että tällaista tapahtuu, koska kyseisissä ihmisissä ehkäpä kytee erittäin suurena uteliaisuus. Sen vuoksi he eivät välttämättä itsekään tajua, miten he käyttäytyvät, ja samalla he unohtavat kunnioituksen myös vammaisia kansalaisia kohtaan.

Halusin asiaa pohtia tällä kerralla. Lopuksi on todettava, että kyseisiä ihmisiä on onnekseni vähän. Siis suuri osa kanssaihmisistä, mukaan lukien opiskelijat, ovat kaikkia kansalaisia kunnioittavia.

Santra

Kommentit

ani olen esittänyt ajatuksiani aiheesta "onko kaikki kaupan": Tarkoitan sillä, voiko kysyä tai tehdä mitä vain, kun osapuolena on vammainen henkilö. Tiethbgb vbnle avautuisi asia oikeanlaisesti.

Asunnollani käy kohtalaisen paljon opiskelijoita: Osa useamman kerran, osa yhdesti toimittamassa kertaluontoisen harjoittelutoimenpiteen. Positiivisesti otan vastaan
kaikenlaisia opiskelijoita, k
GUGU T: Pëntti

Kommentointi on suljettu