Pieni vilkaisu Maijan elämään

Lyhyesti Maijasta

Maija on 7-vuotias ekaluokkalainen Helsingistä. Reipas ja utelias Maija on aina ollut avoin uusille asioille ja ihmisille, siitäkin huolimatta, että verbaali dyspraksia ja viivästynyt kehitys on tehnyt oppimisesta ja kehityksestä normaalikäyristä poikkeavaa.

Maijan ensimmäisen vuoden onni oli valveutunut ja neuvokas neuvolatäti, joka huomasi jo 10 kk:n tytön motorisessa kehityksessä erilaisuutta, jonka takia Maija sai lähetteen Lastenlinnaan. Sairaala ei ole koskaan ollut Maijalle epämielyttävä paikka. Päin vastoin, niinä päivinä saa olla huomion keskipiste ja näyttää kaikkea mitä osaa! Vuosien varrelta Maijaa on tutkittu näin maallikkonäkökulmasta kaikista mahdollisista suunnista ilman vastausta siihen, miksi puheen tuotto on niin vaikeaa ja motoriikka kehittyy verkaasti.

Maijan toinen onni on ollut liuta valveutuneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja loistavat puhe- ja toimintaterapeutit. Kun kaksivuotias tyttö ei vielä kävellyt eikä äännellyt kuin muutamia tavuja, päiväkodissa käynyt kiertävä erityislastentarhanopettaja ehdotti kokeiltavaksi joko kuvia tai viittomia Maijan kommunikoinnin auttamiseen. Viittomat tarttuivat heti. Maija on imenyt tukiviittomia sitä vauhtia kun me vanhemmat olemme niitä kerenneet ja jaksaneet oppia, joko suomalaisen viittomakielen sanakirjasta Suvista, Papunetista tai kirjoista. Vajaan kolmevuotiaan uhma helpotti huomattavasti kun hän sai kerrottua, että ei halua maitoa vaan vettä tai että päiväkodissa oli kivaa. Myös päiväkotien ihanat ihmiset ovat opetelleet viittomia ja erityisesti Maijan omia viittomia, jotta tärkeät asiat kuten Jere-serkun syntymä ymmärrettiin ja jaettiin ryhmässä.

Puhe- ja toimintaterapia ovat ollet iloista oppimista leikin ohella, välillä nopealla temmolla ja välillä enemmän leikin merkeissä. Pitkäaikaiset terapiasuhteet ovat olleet kaiken a ja o. Terapeuteista Maija on saanut terapeuttisen avun lisäksi omaan elämäänsä tärkeät tukiaikuiset, joille voi kertoa elämän iloja ja suruja ja joilta myös me vanhemmat olemme saaneet tukea ja apua arjessa pärjäämiseen ja eteenpäin menemiseen.

Kommentit

ei muuta kun onnea ja menesystä koulutielle ja sitä tarvitaaan aina!!
Hienoa Maija!
Sinulla on oikea asenne elämään ja sillä pääsee pitkälle. Pidä hauskaa koulussa ja pidä mieli aina myönteisenä :-)
t. Jaani-setä Shanghaista
Hei taas!
Tarkoitin siis menestystä ;-)
Jaani
Tsemppiä Maijalle ja mukava kuulla, miten koulussa sujuu :)
Kiitos terveisistä kaikille ja iloa syksyyn. Olisikin hauskaa tutustua Kiinankielisiin viittomiin joskus! Maija muuten sanoo ääneen "sje sje" kun kiittää, sillä K-kirjain on vaikea ääntää, mutta kiinankielinen kiitos sujuu helposti. Se on hänen mielestään hurjan hauskaa, että osaa kiinaksi kiitos! Helsingin kiinalaiset ravintolat on jo hurmattu tällä taidolla.
Ompa ihanaa kuulla, miten upeasti Maijan syksy on alkanut, syysterveisiä koko perheelle! Terveisin Päivi A -ope.
Moi Maija! Olipa iloinen asia, että olet avannut ihan oman blogin. Sitä kautta minä saan nyt tuoretta tietoa touhuistasi. Kerron heti Iitulle ja Pietulle, että olet jo koulutyttö. Ne myöskin lähettävät sinulle terveisiä. Toivotan Sinulle iloista ja hyvää koun jatkoa.
Ukki
kuuluu hyvää
Hei Maija
Moikka Maija
olisi myös havaittu! Toisaalta ei ole työttömällä varaa valita vain niitä työpaikkoja jotka vastaa 100% omaa osaamista ja tykkäämistä, ei tulisi lähetettyä kuin kaksi kolme hakua vuodessa eikä sillä saa edes pientä mahdollisuutta työn saantiin. On pakko hakea kaikkia mahdollisia paikkoja joissa voisi edes kuvitella pärjäävänsä. Laitoin jo 2017 vuoden tammikuussa yli 40 hakemusta ja yllätys yllätys, pääsin jopa 4 haastatteluun (vuokrafirmoja) ja onneksi yksi yritys otti todella vakavasti mun hakuni ja pääsin jopa jatko haastatteluun asiakasyritykseen ja mun ilokseni ks. firma oli kiinnostunut mut palkkaamaan (tosin ei siihen tehtävään jota hain vaan ihan toiseen) on ainakin nyt 3kk aikaa olla töissä ja jos hyvin käy saattaa jopa jatkokin olla mahdollinen.

vastaa
juu gyyy jii j i t7y bh uuu jmijuuji uu yy uu uu i ii j iiiho j koii jhh ki mmii ijn nju u he
jkm jjji ´mkkkii
j
.okiki unui jn jik uii ii iu i i k kokkoo i
kji iikiiki iin njk bnuju jj
kappää
Vastaus

Kommentointi on suljettu