Rakkain harrastukseni uinti

Olen koko ikäni tykännyt uimisesta ja vedessä olemisesta. Aikaisemmin kävin uimassa järvessä, jonka jälkeen piti päästä lämmittelemään saunaan, jotta ei vilu jäänyt päälle. Nykyisin en harrasta uintia järvessä muun muassa vaihtelevien kesäsäiden takia.

Jo lapsena minulle perhepiirissä keksittiin uintiin apuväline. Ensin oli hävittäjän pyörän sisäkumi, joka oli tarpeeksi pieni. Lasten tavallinen uimarengas ei kestänyt enää täysin painoani. Iän ja kilojen nousun myötä se vaihtui auton renkaan sisäkumiksi, jonka kanssa olen sitten uinut noin 40 vuotta. Luonnollisesti kun vanha on kulunut, on hankittu uusi. Sitten on pyydetty siirtämään venttiili renkaan alle, jotta se ei paina vasten ihoani.

Renkaan kanssa olen tehnyt monet ulkomaan matkat. Toisinaan mukanani on ollut pumppu. Tai toisinaan kiltit allaspojat ovat käyneet täyttämässä jossain puolestamme renkaani. Hauskin muistoni on, että vaihtaessamme kesken matkamme kaupunkia laukkupojat laittoivat kärryihinsä kaikkien laukkujemme ja matkasuihkutuolin päälle uimarenkaani ikään kuin kruunuksi.

Renkaani avulla pystyn uimaan yksin – jopa useita satoja metriä. Vieraissa paikoissa, etenkin ulkomaila, altaaseen tai joskus jopa meren aaltoihin meneminen on näkemisen arvoinen. Avustajieni kanssa olenkin aina nauranut, että annetaan paikalle oleville viihdykettä avustajien erilaisin nostoin tai muulla tavalla siirtymisin.

Nyt äskettäin olin viikonloppua viettämässä hotellissa, jonka kylpyläosastolla tiesin olevan jonkinlainen hissi tai nostin altaaseen. Koska en ollut aikaisemmin nähnyt, lähdin avustajani kanssa altaalle epäilevästi. Yleensä kun on kyse uimisesta, mikään ei oikein pidättele minua menemässä veteen. Mutta nyt nähdessäni hissin ja kuullessani uimavalvojan olevan ensimmäistä kertaa tekemisissä hissin kanssa sanoin, että en muuten mene. Ehkäpä vuosien myötä saatu kokemukseni ja iän tuomat krempat veivät tässä tapauksessa voiton rakkaasta uintiharrastuksestani.

Saan kuntoutuksena allasterapiaa. Mutta se onkin toisen blogikerran aihe.


Santra

Kommentit

Hienoa!
☺☺☺
hyvä juttu
,lkmkjmjjjjjjmnnnbjnbknnjmn m h hnjnh nm h n b bnb bmv ghnhnhnhjjhnn

Kommentointi on suljettu