Santran hajatelmia: esittäytyminen

Hyvää päivää, Papunetin blogin lukijat!

Olen uusin blogin pitäjä – tulen kirjoittamaan Santran hajatelmia. Sanana ”hajatelma” ei  ole yleisesti käytetty sana, mutta ajattelin käyttää sitä seuraavin perusteluin: Blogissani tulen mm. pohtimaan ajatelmia, mutta mielestäni ajatelma on ehkäpä jossain tapauksessa liian mahtipontinen. Siksi haluan käyttää kevyempää termiä – hajatelma.

Olen Rautiaisen Satu Kuopiosta ja koulutukseltani yhteiskuntatieteiden lisensiaatti. ”Satu Rautiaisen blogi” tuntuu minusta niin viralliselta, joten otan tähän käyttöön yhden monista lempinimistäni, Santran. Sen nimissä saan kirjoittaa ja ottaa kantaa sellaisiinkin asioihin, jotka eivät välttämättä ole aina kovin pohdittavia. Näin aluksi on syytä huomauttaa, että olen umpikiero savolainen, joten vastuu siirtyy tapauksessani lukijalle!

Aion keskittyä blogikirjoituksissani lähinnä vammaisten henkilöiden elämään liittyvään tematiikkaan, koska opinnäytetyöni ovat liittyneet vammaispolitiikkaan. Lisäksi eläminen CP-vammaisena oikeuttaa käsittelemään joskus rajustikin sitä, millaista on olla vaikeavammainen yhteiskunnassamme. Esimerkiksi tuon esiin pohdintaa vammaisten henkilöiden velvollisuuksista – ainahan puhutaan oikeuksista.

Käsitteistä puheen ollen kirjoitan sanan ”vammainen henkilö”, vaikka se ehkäpä on jo vanhentunut käsite. On olemassa uudempiakin käsitteitä, mutta mielestäni ”vammainen henkilö” on kuitenkin helposti ymmärrettävä ja lyhyt. Tosin käyttäessäni sitä tarkoitan siis henkilöä, jolla on vamma tai pitkäaikaissairaus muiden ominaisuuksien ohella.

Yhteyksiin!

Santra

Kommentit

sivusi on asiallinen ja aihe kiinnostava olen kehitysvammainen nainen,joka asuu avioliitossa
Anna paukkua vaan Santra, hienoa! Ääni kuuluviin! Odotan mielenkiinnolla!!!!
Hienoa SATU <3
Hyvä Satu
moi täsä ä oon hei mitä kuuluu onk vähän siistii kun tulee kesä onks kivaa kesällä ajaa fillarilla mikä on sinu lembi biisisi YouTubessa pidätkö kovasti lennätellä leijaa onks sulla koiraa taikka omaa kissaa pidätkö jäätelöstä ja vaahtokarkeist minust ne ainenkin on niin hyvää että jee.

Kommentointi on suljettu