Syysloma

Nyt on oikein hyvä hetki kertoa asiasta kuinka selviän autettuna ja osittain myös itsenäisesti lomanviettopaikoissa, kun on kuitenkin vielä aivan tuoreessa muistissa.

Tietenkin ensin piti käydä ostamassa eväitä, oltiinhan reissuun lähdössä. Se onneksi on jo sen verran helppoa että menee vain omalla painollaan ja toimin oikeastaan melkein itse. Puhumattomuus ei näissä tilanteissa haittaa.

Täälläpäin Suomea on syysloma viikolla 43. Olimme siskoni kanssa kylpylässä. Asiakaspalvelusta ei mitään muuta kuin vain hyvää sanottavaa, kirjoittaen pärjäsin täysin. Ruokailu onnistui myös ihan hyvin, ei ollut paljoa ihmisiä jos vertaa viime kertaan, eli pystyin syömään ihan hyvin. Olen ollut siellä kerran aikaisemminkin ja varmasti menen uudelleen, oikeastaan reissu on jo varattu pääsiäiseksi kolmeksi yöksi.

Myöhemmin syysloma viikolla menimme laivalle mummin kanssa, huomaan että hänellä on aika paljon vielä ymmärryksen puutetta. Yrittää koko ajan puhua minulle kaukaa ja kysellä kaikkea. Erityisesti viimeisenä aamuna, kun en pystynyt kunnolla menemään syömään. Ääniä ja ihmisiä oli paljon, minulla oli kyllä korvatulpat, mutta eivät ne täysin poistaneet melua, mutta uskon että ison osan kyllä. Lopulta sitten sain mentyä sinne ruokalaan ja sieltä joku tarjoilija auttoi ruoan ottamisessa ja pöytään menossa ja kertoi toiselle työntekijälle tilanteen. Nämäkin molemmat osasivat kohdata todella hyvin, kirjoitin asiani vain kännykkään ja siinä se.

Loppuloma eli lauantai illasta maanantai aamuun ei ole mitään, saa vain olla ja niin on kai joskus aivan hyvä.

Kommentit

Miksi mummi ei saisi kysellä? On ihan normaalia, että isovanhemmat kyselevät lapsenlapsiltaan asioita. Minusta siis ymmärryksen puutetta on sillä, jonka mielestä se on outoa.

Söpöä kutsua laivan ravintolaa ruokalaksi. :)
Nimetön: tarkoitin että mummi kysyi niin kaukana että joutuisin puhumaan kovaan ääneen laivalla
PETTERl PUNAKUONO JOULUPUKlLLE
Ehkä seuraava loma kannattaa viettää yksin jossakin Lapin erämaamökissä, jos vihaa muita ihmisiä noin kovasti, että heidän kanssaan ei voi edes syödä?
Hei. Minunkin on vaikea syödä monien ihmisten seurassa joskus. Korvatulpat ja kuulosuojaimet yhdessä auttavat minulla joskus vähän paremmin. Myös joku pieni lelu tai esine auttaa minua. Kun hypistelen vaikka värikästä narua. Pidän myös sinitarran venyttelystä kun siitä tulee pehmeää. Ja edelliselle: Miten ihmeessä ihmisten vihaaminen liittyy tähän mitenkään??

Kommentointi on suljettu