Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa, että Suomi täyttää YK:n vammaissopimuksen

Minulla olikin jännittävä päivä 27.1.2018, kun kävin tapaamassa Niinistön Saulia, Suomen tasavallan presidenttiä, josta on juuri tullut poikalapsen isä. 

Kuvassa on kaksi henkilöä ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö ostoskeskuksen edustalla.
Olimme valmistautuneet matkaan hyvillä tukijoukoilla. Mukana oli paitsi minun siskoni, myös tulkkini, avustajani
ja Ystävyyden Suurlähettiläs Petri Virolainen, joka esitteli minut Niinistölle. Myös Petri näkyy kuvassa.

Kylläpä meitä olikin aikamoinen porukka kaikkine Petrin kasseineen päivineen. Kun saavuimme torille, kuuntelimme, kun Niinistö kertoi, miten nuoriso oli pelastanut vanhan ihmisen pihalta paleltumasta. Hän kertoi kuulijoille, kuinka ylpeä hän on nuorison toiminnasta. Minustakin he olivat toimineet todella hienosti ja olivatkin taatusti olleet ylpeitä, kun itse presidentti heitä kehui niin yhteisölle.

Me kävimme kuin kuumilla hiilillä ja läksimme kohti Niinistöä, joka kun oli vartijoidensa huostassa ja hyvinkin vaikeasti nähtävissä tai kuultavissa. Niinpä lähetimme minun oman siskoni tavoittelemaan häntä kisaan, jossa kisattiin siitä, kuka kerkeää kohtaamaan itse presidentin.

Lopulta minä ja Petri seistiin presidentin edessä ja kysyin häneltä: ”Miten presidenttinä edistäisitte YK:n Vammaissopimusta käytännön tasolla?” Presidentti Sauli Niinistö vastasi kysymykseen näin: "Me olemme sitoutuneet tuohon YK:n Vammaissopimukseen ja kun Suomi johonkin sitoutuu, niin Suomi sitten täyttää."

Jotenkin äimistelin, kun kiireesti piti kaikki tehdä. Kävelimme presidentin perään ja pyysimme vielä valokuvaan. Onneksi Niinistö suostui. Kuulin hänen saanen poikavauvan. Minä ja Petri Virolainen onnittelemme terveen poikavauvan johdosta presidentti Sauli Niinistöä!

Petri Virolainen laittoi myös adressin tarvitsemani avun puolesta pystyyn, ja siinä on nyt 8700 allekirjoitusta.

Sen pääsee allekirjoittamaan tästä linkistä.


Kommentit

Vastaus
Vastaus papukaija

Kommentointi on suljettu