Tietokoneen hyödyistä

Kun teen osa-aikaisesti työtä kotonani, Kela on myöntänyt tietokoneen vuodesta 1990 alkaen. Muistan kuin eilisen päivän saadessani ensimmäisen tietokoneeni: sukulaisemme firmasta hankittiin, ja hän toi sen sekä samalla asensi. Nyt taas olen hankkimassa Kelan kautta uutta konetta, johon taas on hommattava pallohiiri ja näppäimistöön sormilevy.

Minulta meni vuosia, ennen kuin uskalsin laitattaa kotikoneeseeni nettiyhteyden. Mutta nyt voinen tunnustaa, että ilman nettiä en osaisi olla. Sähköpostiyhteys ja muu sosiaalinen media ovat tulleet tärkeiksi minulle. Tosin ollessani reissussa minun ei välttämättä ole päästävä katsomaan niitä päivittäin, koska silloin en itse pysty omatoimisesti niitä tarkistamaan. Sillä käsieni hallitsettomat motoriset liikkeet eivät anna minun käyttää tablettia tai älypuhelinta.

Jos ajattelen tietokoneen hyötyjä, työskentelyni ja tavanomaisen yhteydenpidon ohella se antaa minulle mahdollisuuden hoitaa yksin asioitani. Verkkopankkitunnuksilla voin asioida esimerkiksi Kelan kanssa tai varata hammashoitoa. Jos hoitaisin kaikki nämä puhelimella, minulla pitäisi olla tulkkini tai avustajani paikalla. Silloin tuntematon vastapeluri ei aina osaa toimia, koska kuuluu kahden eri henkilön äänet.

Minun pitää myös tunnustaa, että olen innokas hakemaan tietoa netissä. Aikaisemmin oikean sivistyssanakirjan käyttö oli tuttu juttu, mutta nyt netin kautta on helppo etsiä jonkin sivistyssanan merkitystä. Vaikka käytän paljon nettiä tiedon hakemiseen, mielestäni osaan suhtautua erilaisiin tietoihin oikeanlaisesti. Minulle on tärkeää katsoa, millä sivulla se tieto on.

Kokeneena tietokoneen käyttäjänä osaan huolehtia, että virusohjelmat ym. päivitykset ovat kunnossa. Tietokoneen maailma on ihmeellinen ja haasteellinen mutta opettelemisen arvoinen.

Santra

Kommentit

Jaahas, minullakin on nettiyhteys tietokoneessani.
Tarvitsen tietokonetta kun asun palvelukoti Huvikummussa.
Ja myös Riihimäellä asuessani äidin ja isän kanssa.
Riihimäellä minulla on se viikonloppuisin.
Lomillakin minulla on tietokone mukanani.
Täällä Huvikummussa minulla on työ aika perjantaisin
kello yhdeksästä kahteen. Nippeleiden tekoa.
Välillä on myös kimble nappuloiden pussitusta.
Niitä on kertynyt jo yli sata.

Kommentointi on suljettu