Unified-koripallo – mikä loistava laji!

Pohdimme Maijan kanssa uusia harrastuksia viime syksynä. Takana on luistelukoulu, uimakoulu, suunnistuskoulu ja monenlaisia jumppia. Maijan pikkusisko aloitti jalkapallon ja Maijakin innostui joukkuelajeista. Sopivaa jalkapallojoukkuetta ei löytynyt, mutta Helsingin kehitysvammatuki 57:n sivustolla törmäsimme juttuun Unified-koripallosta. Entisen koripalloilijan sydämeni suli kun Maijakin innostui kokeilemaan lajia. Nyt voimme kehua lajia estoitta!

Unified-koripallossa sekoittuu iloisesti kehitysvammaiset ja tavalliset pelaajat. Peleissä kentällä on samaan aikaan kolme kehitysvammaista urheilijaa ja kaksi partneria. Harjoituksissa kaikki harjoittelevat vierivieressä ja hyvällä sykkeellä. Kävimme tutustumassa Sykin Unified-joukkueen harjoituksiin alkuvuodesta ja Maija innostui heti sekä iloisista ja pätevistä valmentajista (joita on harjoituksissa mukana yleensä 2–3) ja uusista kavereista. Pätkääkään ei haitannut se seikka, että useampi joukkueen jäsen on muutaman vuoden Maijaa vanhempi. Vastaanotto oli lämmin ja harjoituksiin pääsi heti mukaan.

Huhtikuussa Helsingissä järjestettiin Unified-koripalloturnaus, jossa oli joukkueita Lahdesta, Nokialta, Helsingistä ja Vantaalta. Myös Turussa on joukkue. Sykki ei pelannut tällä kertaa, mutta vauhdikasta peliä oli ilo katsoa. En muista milloin olisin ollut seuraamassa minkään lajin kilpailua, jossa tunnelma olisi ollut yhtä välitöntä ja kannustus tasapuolista. Maija tenttasi valmentajilta sääntöjä ja pelaajien nimiä ja kyseli, milloin Sykki pääsee mukaan pelaamaan. Kentältä nouseva innostus ja aito urheilun riemu oli tarttuvaa – toivottavasti tartunta johtaa pysyvään innostukseen!

Kaikki mukaan kokeilemaan hienoa lajia!

Terveisin
Maija ja Johanna

Alla kaksi eri kuvaa Sykin Unified-joukkueesta.

Kuva Sykin Unified-joukkueesta
 
Takarivi: Eemeli, Osku, Viktor
Eturivi: Jussi (valmentaja), Katja, Mari (valmentaja), Maija, Anu (valmentaja)

Toinen kuva Sykin Unified-joukkueesta

 
Takarivi: Eemeli, Matias, Ella, Maija, Tomi, Viktor
Eturivi: Mari (valmentaja), Maija, Topi

Kuvista puuttuvat: Pauliina, Joel, Samuel

Kommentit

Hei Maija
Hei Maija on koulussa
Hei maja mitä sinulle kuuluu?
Moikka Maija
Hei Maijan äiti mitä sinulle kuuluu?
T.Masi saarikoski
Hei Maija on poissa ei tule koskaan
He inka
Ei Kiiitos
Kiitos paljon onnea Maijalle
T.Masi saarikoski

Kommentointi on suljettu