Papuri-verkkokirjatyökalu

Kuva Papuri-työkalun näkymästä.

Papuri on ilmainen työkalu, jolla voi tehdä helppokäyttöisiä verkkokirjoja: esimerkiksi kuvitettuja ohjeita, omia tarinoita, päiväkirjoja, valokuva-albumeita, selkokielisiä tietokirjoja tai esittelymateriaaleja.

Papurissa voi käyttää Papunetin kuvapankin tuhansia valmiita kuvia. Lue lisää Papunetin kuvapankin kuvien tekijänoikeuksista.

Avaa Papuri

Testaa uutta Papuria!

Papurista on kehitetty uusi versio. Uudessa Papurissa on mm. äänitystoiminto sekä mahdollisuus liittää kuviin kuvailuteksti. 

Kokeile uutta Papuria ja kerro mielipiteesi palautelomakkeella suoraan työkalussa! Demoversiota voi testata 23.9. saakka.

Demoversiolla tehdyt materiaalit eivät säily Papurissa testausajan jälkeen, joten jos haluat säilyttää tekemäsi materiaali-idean, tallenna materiaali pdf-muodossa omalle koneellesi.

Avaa Papurin demoversio

Kerro kuvan, äänen ja videon avulla

Voit käyttää kirjassa tekstiä sekä omalla koneellasi olevia kuvia, lyhyitä videoita ja äänitiedostoja, esimerkiksi tekstin ääneen luettuna.

Käytössäsi on myös Papunetin kuvapankin yli 28 000 valmista piirros- ja valokuvaa. Tutustu kuvapankkiin ja kuvien tekijänoikeuksiin.

Videotiedoston on oltava WMV, MP4, FLV, WebM, MOV tai MPEG-muodossa.

Käytä valmiita sivupohjia tai suunnittele itse

Voit valita sivun muodon neljästä eri vaihtoehdosta tai asetella elementit täysin vapaasti.

Jaa valmis kirja muille

Tekemäsi verkkokirja tallentuu omalle käyttäjätilillesi, ja sen muokkaamista voi jatkaa miltä tahansa koneelta. Valmiin verkkokirjan voit jakaa haluamillesi ihmisille esimerkiksi sähköpostilla tai omilla verkkosivuillasi. Voit myös tallentaa kirjan PDF-muodossa lukemista ja tulostamista varten.

Papuri toimii myös tablettilaitteissa. Voit lisätä tabletilla olevan kuvan, videon tai äänitiedoston helposti suoraan Papuriin. Myös valmiita kirjoja pystyy selaamaan tabletilla.

Esimerkkejä Papurilla tehdyistä materiaaleista

Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa

Ristiriitojen selvittämistä esimerkkitapausten avulla.

Kettu ja jänis

Selkokielinen satu kertoo ketun ja jäniksen kilvoittelusta.

Keisarin uudet vaatteet

Selkokielinen satu, jossa tarina on myös viitottuna videolla.

Arkipäivän elämää

Kuvia ja tarinoita 1950-luvun Suomesta.

Lisää esimerkkejä Papurilla tehdyistä verkkokirjoista.Tietosuojaseloste