Passi kommunikointiohjelmalla

Puhevammaisen henkilön on luontevaa kertoa itsestään ja kommunikoinnistaan samalla laitteella, jota hän muutoinkin käyttää viestinnässään. Monella kommunikointiohjelmalla voi tehdä myös digitaalisen kommunikointipassin.

GoTalk-tuoteryhmään kuuluu useita kommunikointiin liittyviä apuvälineitä ja sovelluksia. Ulkoasultaan ne muistuttavat toisiaan, vaikka sisältävät osittain erilaisia ominaisuuksia.

Digitaalisen kommunikointipassin tekemiseen soveltuvat esimerkiksi GoVisual- ja GoTalk NOW -sovellukset.

GoVisual

GoVisual on maksullinen sovellus, jolla voi tehdä kommunikointipassin e-kirjaksi tai videon muotoon. Sisältöön on helppo lisätä kuvia, tekstiä, videota ja puhetta tai ääntä. Kuva- ja videonäkymiin voi myös upottaa lisätietoa (hotspots) tekstinä ja puheena. Lisätietoa sisältävät kohdat merkitään kuvaan ja videoon kehyksellä.

Esimerkkivideo digitaalisesta kommunikointipassista GoVisual-sovelluksella. Lähde: Henna Sillanpää/Kommunikaatio Ilo.

Lisätietoa GoVisual-sovelluksesta (App Store)

GoTalk NOW

GoTalk NOW -kommunikointisovellukseen voi tehdä esittelysivuja, jotka toimivat kommunikointipassina. Esittelysivut voi tehdä myös GoTalk NOW -sovelluksen ilmaisversiossa. Ilmaisversiossa voi tehdä enintään viisi esittelysivua.

GoTalk NOW -sovelluksessa on käytössä oma kuvakirjasto. Lisäksi sovellukseen voi tuoda omia kuvia ja videoita. Puheen voi äänittää itse tai käyttää sovelluksen puhesynteesiohjelmaa. 

Lisätietoa GoTalk NOW -sovelluksesta

Lähteet 

Materiaalin suunnittelu ja toteutus: Katja Burakoff, Kehitysvammaliiton Tikoteekki

Tietosuojaseloste