Passi PowerPoint-ohjelmalla

näkymä digipassin sivusta, jossa on videoleike

PowerPoint-ohjelma soveltuu hyvin digitaalisen kommunikointipassin tekemiseen. Valmista passia voi selata millä tahansa laitteella, jossa on PowerPoint-ohjelma.

iPadiin ja iPhoneen saa suomenkielisen Keynote-ohjelman, joka toimii PowerPointin tavoin. Keynotella tehdyn tiedoston voi jakaa ja avata PowerPoint-ohjelmassa, jaetun tiedoston mukana siirtyvät myös videot.

Tällä sivulla on muokattava digipassipohja sekä vinkkejä sen tekemiseen.

Materiaalista on myös ruotsinkielinen versio.

Näin teet passin PowerPointilla

Voit muokata valmista passipohjaa, lisätä tai poistaa otsikoita ja dioja tarpeen mukaan. Lisää passiin kommunikointia ja vuorovaikutusta havainnollistavia valokuvia, ääntä tai videota.

Myös YouTube-videon voi upottaa suoraan passipohjaan. Lisäksi voit tehdä tekstilinkit video- tai äänitallenteisiin.

Tulosta digipassin sivu kaksi (2) myös paperille ja kerro siinä tästä digipassista. Katso esimerkki: yksisivuinen tulostettava passi.

Passin tallennus, säilytys ja jakaminen

Valmis digipassi kannattaa tallentaa ja jakaa diaesityksen muodossa (.pps tai .ppsx). Silloin passi ei vahingossa siirry muokkaustilaan, kun passia selataan.

Valmiin passin voi jakaa toiseen laitteeseen joko sähköpostin liitteenä tai pilvipalvelun kautta. Passin jakaminen tapahtuu PPT-ohjelmassa Vie-toiminnon avulla.

Digipassia voi selata myös tabletilla tai puhelimella, johon on ladattu PowerPoint-sovellus.

Passi-diasarjan voi muuntaa myös mp4-videotallenteeksi ja katsoa laitteen videosoittimella. Diasarjan muuntaminen videoksi tapahtuu PPT-ohjelmassa Vie-toiminnon avulla.

Lähteet 

Materiaalin suunnittelu ja toteutus: Katja Burakoff, Kehitysvammaliiton Tikoteekki

Tietosuojaseloste