Ohjelman kuvaus

'

Papunetin korttisovelluksella voi lähettää sähköisiä postikortteja. Postikortteihin voi valita valmiin tervehdyksen ja kuvan. Kortteihin voi kirjoittaa myös oman viestin.

Korttisovellus toimii sekä hiirellä että painikkeilla. Tervehdyksen ja kuvan valinnan lisäksi myös oman viestin, nimien ja sähköpostiosoitteiden kirjoittaminen onnistuu painikkeilla askeltamalla ruutunäppäimistön avulla.Korttiin voi valita valmiista vaihtoehdoista tervehdyksen ja kuvan. Sovelluksessa on valmiina sekä teksti-, kuva- että bliss-tervehdyksiä. Ensin valitaan klikkaamalla haluttu tervehdysluokka, ja tämän jälkeen tervehdys. Myös kuva valitaan klikkaamalla ensin kuvaluokkaa, ja tämän jälkeen haluttua kuvaa.Korttiin voi kirjoittaa myös oman viestin. Viestin voi kirjoittaa joko tavallisella näppäimistöllä tai ruutunäppäimistöllä. Ruutunäppäimistö avautuu viestikentän vieressä olevasta painikkeesta. Myös nimien ja sähköpostiosoitteiden kirjoittamiseen voi käyttää ruutunäppäimistöä.Lähetettävässä kortissa on oltava joko tervehdys, kuva tai oma viesti, tyhjää korttia ei voi lähettää. Myös vastaanottajan sähköpostiosoite on pakollinen. Samoin oma sähköpostiosoite on pakollinen, jos haluaa sähköpostiin ilmoituksen, kun kortti on lähetetty ja katsottu.

Toisessa vaiheessa eli esikatselussa tarkistetaan täytetty kortti.Esikatselussa tarkistetaan täytetty kortti. Tällä sivulla näkee valmiin kortin samanlaisena, kuin vastaanottaja sen näkee. Valmiin kortin voi tulostaa, ja kortin sisällön voi kuunnella.

Jos kortissa on korjattavaa, palataan takaisin edelliselle sivulle. Jos kortti on kunnossa, sen voi lähettää.

Kortin lähettämisen jälkeen voi valita, haluaako lähettää uuden samanlaisen kortin, täyttää uuden tyhjän kortin tai lopettaa korttisovelluksen.

Kun kortti on lähetetty, vastaanottaja saa sähköpostiinsa viestin, jossa on linkki korttiin. Linkkiä klikkaamalla pääsee katsomaan kortin.

Myös omaan sähköpostiin tulee ilmoitus, kun kortti on lähetetty ja katsottu, jos on halunnut ja valinnut ilmoituksen.