Ohjelman kuvaus

Piirustusohjelma on monipuolinen ja helppokäyttöinen ja se toimii hiirellä. Piirustusohjelmalla tuotetun kuvan voi tallentaa joko omalle koneelle tai kaikille yhteiseen Piirustusnäyttelyyn. Papunetin piirustusohjelma toimii, kun selaimeen on asennettu Java-laajennusosa (Java Runtime Environment).

Piirustusnäyttelyn valvonta ja tallennettujen töiden poistaminen

Papunet valvoo piirustusnäyttelyä. Asiattomat piirrokset sekä tekstit poistetaan näyttelystä. Voit myös itse pyytää valvojaa poistamaan asiattoman piirustuksen tai jonkin itse tallentamasi työn näyttelystä.

Lähetä viesti valvojalle (papunet[at]kvl[dot]fi).

Kirjoita viestiinpiirustuksen nimi, tekijäja päivämäärä. Laita viestiin myös oma sähköpostiosoitteesi, niin valvoja voi vastata ilmoitukseesi.

Näin käytät piirustusohjelmaa

1. Valitse ensin taustakuva.

2. Valitse sen jälkeen muut piirustus- ja työvälineet klikkaamalla hiirtä ko. valintapainikkeen päällä. 

  • Piirtämis- ja muut kuvatyökalut löydät yläkehyksestä.
  • Tarkennuksia työkaluihin voit valita vasemmasta kehyksestä. 
  • Värit valitset alakehyksestä.
  • Uuden taustan sekä tallennus- ja tulostustoiminnot löydät oikeanpuoleisesta kehyksestä.

Kuvan tallennus ja lähetys sähköpostilla

1. Klikkaa hiirellä tallennuspainiketta.

 

2. Näytölle avautuu tallennusikkuna, jossa varmistetaan, että haluat tallentaa kuvan. Valitse kyllä.

3. Näytölle avautuu toinen tallennusikkuna, josta valitset tallennuspaikan. Vaihtoehtoina on tallentaa omalle koneelle tai Papunetin piirustusnäyttelyyn.

Kun annat tallentamallesi kuvalle nimen ja lisäät tekijän nimen / nimimerkin, älä käytä niissä erikoismerkkejä tai -kirjaimia kuten ü; á jne. Erikoismerkkien käyttö estää tallennettujen töiden näkymisen Internet Explorer -selaimessa. 

Voit myös lähettää piirtämäsi kuvan sähköpostilla ja liittää sen mukana viestin vastaanottajalle.

HUOM! Jos haluat sekä tallentaa kuvan että lähettää sen sähköpostilla, valitse ensin 'lähetä kuva sähköpostilla' (vaihtoehto 3). Sähköpostilla lähettämisen jälkeen voit tallentaa saman kuvan vielä omalle koneellesi tai Papunetin piirustusnäyttelyyn, mutta käänteisessä järjestyksessä tämä ei onnistu. 

Jos tallennus ei onnistu?

Jos edellä näkyvät tallennusikkunat eivät ilmesty näytöllesi, varmista onko koneellasi ponnahdusikkunoiden esto -toiminto päällä. Tämä toiminto voi estää niiden näkymisen. Ponnahdusikkunat saat näkyville Internet Explorer-selaimella klikkaamalla blocked-paniketta selaimen työkalurivillä: