Tehtävän kuvaus

Väritettävät kohteet ja värien valintapainikkeet ovat kookkaita ja soveltuvat hyvin ensimmäisiksi väritystehtäviksi esimerkiksi painikkeilla askellustoimintoa käytettäessä. Värien ja väritettävien kohteiden valinnassa voi käyttää myös hiirtä.

Kuvan valinta

Valitse ensin kuva hiirellä tai käyttämällä askellustoimintoa välilyönti- ja rivinvaihtonäppäimillä.
Välilyönnillä siirryt kuvasta toiseen, rivinvaihtonäppäimellä teet valinnan.

Kuvan värittäminen ja tulostaminen

Valitse hiirellä väri ja sen jälkeen kohde, jonka haluat värittää. Voit värittää saman kohteen myös uudelleen. Kun kuva on valmis, paina tulostuspainiketta ja hyväksy tulostus klikkaamalla OK tai painamalla rivinvaihtonäppäintä. Voit myös palata kuvavalintoihin Valitse uusi kuva -painikkeella.

Kuvan värittäminen käyttämällä askellustoimintoa

1. Paina välilyöntinäppäintä, jolla voit askeltaa väripaletissa. Valitse haluamasi väri painamalla rivinvaihtonäppäintä.

2. Paina välilyöntinäppäintä, jolloin valitsemasi väri siirtyy automaattisesti johonkin yksityiskohtaan kuvassa. Painamalla uudestaan välilyöntinäppäintä voit vaihtaa värityskohtaa. Kun väri on haluamassasi kohdassa, paina rivinvaihtonäppäintä.

3. Voit halutessasi palata kuvavalintoihin askeltamalla välilyöntinäppäimen painalluksilla. Valitse uusi kuva -kohtaan ja hyväksymällä valinta rivinvaihtonäppäimellä.