Tehtävän kuvaus

Väritystehtävissä on kuva-aiheita, joissa väritettävät pinnat ja värien valintapainikkeet ovat pienehköjä. 

Kuvan valinta

Tehtävä toimii hiirellä sekä välilyönti- ja rivinvaihtonäppäimellä (painikkeilla). Välilyöntinäppäimellä siirrytään valintavaihtoehdosta toiseen, rivinvaihtonäppäimellä hyväksytään valinta (askellustoiminto). Valitse ensin kuva klikkaamalla hiirtä tai käyttämällä askellustoimintoa.  

Kuvan värittäminen ja tulostaminen

Valitse hiirellä väri ja sen jälkeen kohde, jonka haluat värittää. Voit värittää saman kohteen myös uudelleen. Kun kuva on valmis, paina tulostuspainiketta ja hyväksy tulostus klikkaamalla OK tai painamalla rivinvaihtonäppäintä. Voit myös palata kuvavalintoihin Valitse uusi kuva -painikkeella.

Kuvan värittäminen käyttämällä askellustoimintoa

1. Paina välilyöntinäppäintä, jolla voit askeltaa väripaletissa. Valitse haluamasi väri painamalla rivinvaihtonäppäintä.

2. Paina välilyöntinäppäintä, jolloin valitsemasi väri siirtyy automaattisesti johonkin yksityiskohtaan kuvassa. Painamalla uudestaan välilyöntinäppäintä voit vaihtaa värityskohtaa. Kun väri on haluamassasi kohdassa, paina rivinvaihtonäppäintä.

3. Voit halutessasi palata kuvavalintoihin askeltamalla välilyöntinäppäimen painalluksilla. Valitse uusi kuva -kohtaan ja hyväksymällä valinta rivinvaihtonäppäimellä.