Suomen luonnon kukkia

Piirustuskilpailun galleria

Tämän vuoden piirustuskilpailun teoksia nyt esillä verkkogalleriassamme.

Piirustuskilpailu 2022 - Ilo

Opettajan kuulumisia lukuvuoden lopussa

Erityisluokanopettaja Outi Juurikainen kertoo lukuvuodesta Elmeri-koulussa. Blogissaan hän kertoo mm. ammattilaisten yhteistyöstä, koronan vaikutuksista koulunkäyntiin sekä tietysti siitä, miten kevään viimeisiä koulupäiviä vietetään. Hyvää kesälomaa!

Viittomakansiossa on lisää sanastoa

Kansioon on lisätty verbisanastoa sekä ruokasanastoa.

Papunetin piirustuskilpailun voittajat on valittu

Piirustuskilpailun voitti Titta Kinnusen piirustus Tervetuloa kesä lämmin voimamme. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Jyri Mustosen piirustus Uimareissu ja Gavriil Chistyakovin piirustus Silti tuntuu.

Työsanastoa viittomilla -videot löytyvät nyt kuvapankista

Työhön ja työpäivään liittyvät videoidut viittomat löytyvät kootusti, kun valitset kuvatyypin "viittomavideo" ja aihepiirin "työ". Viittomien haku ja selaaminen onnistuu helposti myös kännykällä.

Maailmassa on myös paljon hyvää

Kriisipsykologi Eija Palosaari muistuttaa, että vaikeina aikoina on hyvä jatkaa tavallista elämää ja kiinnittää huomiota hyviin asioihin. Aiheesta kerrotaan myös kuvien tuella Selkosanomien verkkolehdessä.

Sosiaalisten taitojen harjoittelua koulun arjessa

Sosiaaliset taidot kehittyvät rinnakkain kommunikaatiotaitojen kanssa, muistuttaa erityisluokanopettaja Outi Juurikainen blogissaan. Hän pohtii, minkälaisia asioita sosiaalisten taitojen opetuksessa olisi hyvä huomioida.

Kuvasanastoa ukrainaksi ja suomeksi

Weronika Firlejczykin ja Anna Krzyszczukin tuottamat sekä Silja Saarento-Zaprudinin suomentamat kuvasanastot koulunkäynnin tueksi löytyvät nyt myös Papunetin sivuilta.

Papunetin piirustuskilpailun aiheena on ilo

Kilpailuun voi osallistua Papunetin piirustusohjelmalla. Kilpailu on tarkoitettu kaikille puhe- ja kehitysvammaisille ihmisille.

Kuvamateriaalia kriisitilanteisiin ja henkiseen selviytymiseen

Tulostettavissa materiaaleissa on ohjeita sekä keskustelusanastoa kuvilla. Uusin keskustelusanasto liittyy sotaan.

Mitä kosketusviestintä tarkoittaa ja miten sitä käytetään?

Suomen Kuurosokeat ry ja Kehitysvammaliiton Tikoteekki ovat tuottaneet tietopaketin, joka havainnollistaa kosketuksen tietoista käyttöä vuorovaikutuksessa eli sosiaalishaptista kommunikaatiota.

Pelottavat asiat

Kuvin tuetussa jutussa kerrotaan peloista ja miten voi saada mielen rauhoittumaan. Jutun lopussa linkki kuvatyökaluun, josta kuvat voi tulostaa keskustelua varten.

Papuri-työkalu on uudistunut

Tervetuloa käyttämään uudistunutta Papuria! Tarjolla on uusia ominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuus nauhoittaa ääntä suoraan sekä lisätä kuville tekstivastineet.

Kuvin tuettuja uutisia Ukrainan sodasta

Venäjän hyökkäykset jatkuvat Ukrainassa. Uusimman kuvauutisen tulostettavissa tukikuvissa on myös sanastoa tunteista keskustelua varten.

Oppimateriaalivinkkejä erilaisille oppilaille

Koulupolut-blogissa erityisluokanopettaja Outi Juurikainen antaa oppimateriaalivinkkejä erilaisten asioiden harjoitteluun.

Pohdintoja, kokemuksia ja haaveita inkluusiosta

Uusimmassa Koulupolut-blogissa erityisluokanopettaja Outi Juurikainen kertoo ajatuksiaan inkluusiosta.

Hoitotahto ja hoivatahto kuvien tuella

Tikoteekin tuottamissa hoito- ja hoivatahdon ilmaisuun tarkoitetuissa lomakkeissa on kuvatuki.

Jouluaiheisia materiaaleja

Joulun teemasivulta löydät kaikki Papunetin jouluaiheiset materiaalit. Tarjolla on mm. joulukalentereita, kuvilla tuettuja joululauluja ja leivontaohjeita.

Papunetin kävijäkysely

Papunet täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Vastaa kyselyymme ja kerro ajatuksiasi ja kokemuksiasi Papunetista. Meitä kiinnostaa kuulla, mitä Papunet merkitsee sinulle, läheisellesi tai asiakkaillesi. Missä olemme onnistuneet ja missä voisimme kehittyä. Tarvitsemme apuasi, jotta osaamme kehittää Papunettia oikeaan suuntaan myös jatkossa.

Kotitaloustunneilla mahdollisuus moneen

Erityisluokanopettaja Outi Juurikainen kertoo blogissaan, miten monipuolinen oppimiskokemus kotitaloustunti voikaan olla. Voit lukea lisää Outin kiinnostavia juttuja Koulupolut-blogista Papunetissä.

Viittomakansio tukiviittomisen harjoitteluun

CP-liiton Puhetupakeskus on tuottanut materiaalipaketin apuvälineeksi tukiviittomien opetukseen ja opiskeluun.

Kuvallista materiaalia elämän käännekohtiin

Tikoteekki on tuottanut kuvalliset keskustelutaulut kuolemasta. Lisää materiaalia on tulossa myös muista elämän käännekohdista.

Kuvatyökaluun kirjautuminen on muuttunut

Kun haluat tallentaa tekemäsi materiaalit omilla tunnuksilla, niin kirjaudu ensin työkaluun ja työstä materiaali vasta sen jälkeen.

Kuvataidekilpailun galleria

Tämän vuoden kuvataidekilpailun teoksia nyt esillä verkkogalleriassamme.

Ennakkotietoa Multisenso-verkostopäivästä

Mielenkiintoista ohjelmaa luvassa verkostopäivässä lokakuussa.

Mökkikissa - tarina blisskielellä

Marjaana Ala-Sorvarin kirjoittama ja kuvittama ihastuttava blisskielinen tarina kertoo Mökkikissan tekemisistä sadepäivänä. Teksti on selkokielellä, ja tarina on julkaistu myös ruotsiksi.