1.2.1 Pelkkä audio ja pelkkä video (tallennettu)

Kriteeri

Seuraava pätee tallennetulle pelkälle audiomedialle ja tallennetulle pelkälle videomedialle, paitsi kun audio tai video on tekstin mediavastine ja selvästi merkitty sellaiseksi:

  • Pelkkä tallennettu audio: Tarjolla on aikasidonnaiselle medialle vastine, joka esittää vastaavan sisällön kuin tallennettu pelkkä audiosisältö.

  • Pelkkä tallennettu video: Tarjolla on joko vastine aikasidonnaiselle medialle tai audiotiedosto, joka esittää vastaavan informaation kuin tallennettu pelkkä videosisältö.

Lue lisää W3:n sivuilta.

Kuvaus

Onko audiomuotoiselle sisällölle (podcastit, mp3-­tiedostot ym.) olemassa vastaavan informaation sisältävä tekstimuotoinen vastine? Ei koske suoria (live) lähetyksiä.

Onko videoille olemassa vastaavan informaation sisältävä tekstimuotoinen vastine tai audiotiedosto?

  • Ei koske suoria (live) lähetyksiä.
  • Tekstitystä ei tarvitse toteuttaa, mikäli videon sisältämä informaatio on jo esitettynä verkkosivuilla. Esimerkiksi mikäli itse video on tuotettu selkeyttämään jotakin teksti-­informaatiota.

Miten tarkistetaan

Tarkista onko audiomuotoiselle sisällölle olemassa vastaavan informaation sisältävä tekstimuotoinen vastine. Yleensä tekstivastine esitetään audiomuotoisen sisällön välittömässä yhteydessä.

Tarkista onko videoille olemassa vastaavan informaation sisältävä tekstimuotoinen vastine tai audiotiedosto. Huom. vaikkakin videossa olisi tekstitykset, ei tämä kriteeri täyty.

← Edellinen ohje1.1.1 Ei-tekstimuotoinen sisältö
Seuraava ohje →1.2.2 Tekstitys (tallennettu)