1.4.10 Responsiivisuus

Kriteeri (taso AA)

Sisältö voidaan esittää ilman sisällön tai toiminnallisuuden menettämistä ja ilman kahdensuuntaista vierittämistä, kun

  • pystysuuntaan vieritettävän sisällön leveys on 320 CSS-pikseliä.
  • vaakasuuntaan vieritettävän sisällön korkeus on 256 CSS-pikseliä.

Lukuun ottamatta sisällön osia, jotka vaativat kahdensuuntaista esitystapaa käytön tai merkityksen vuoksi.

Huomautus 1: 320 CSS-pikseliä vastaa 1280 CSS-pikselin levyistä selainikkunaa, joka on zoomattu 400 % kokoiseksi. Vaakasuuntaan vieritettävässä sisällössä (esim. pystysuuntainen kirjoitus), 256 CSS-pikseliä vastaa 1024 px korkeaa selainikkunaa, joka on zoomattu 400 % kokoiseksi.

Huomautus 2: Esimerkkejä sisällöstä, joissa vaaditaan kahdensuuntaista esitystapaa, ovat kuvat, kartat, diagrammit, videopelit, esitykset, taulukkomuotoinen data ja käyttöliittymät, joissa on tarpeellista pitää työkalupalkki näkyvissä, kun käsitellään sisältöä.

Kuvaus

Kriteerin tavoitteena on välttää kahteen suuntaan vierittämistä. Verkkosivua tulee pystyä selaamaan 320 pikseliä leveällä näytöllä niin, että sisältöä ei tarvitse vierittää sivuttaissuuntaisesti. Jos sisältöä vieritetään pääasiassa vaakasuuntaisesti, sen tulee toimia 256 pikseliä korkealla näytöllä ilman, että sisältöä tarvitsee vierittää pystysuuntaisesti. Kriteeri hyödyttää mobiililaitten käyttäjiä tai henkilöitä, jotka suurentavat verkkosivun näkymää selaimen asetuksista.

Tämä onnistumiskriteeri ei koske esimerkiksi karttoja tai suuria taulukoita. 

Miten tarkistetaan

Pienennä selainikkunaa 320 CSS-pikselin levyiseksi, jos sivua selataan "normaalisti" pystysuuntaan vierittämällä, tai 256 pikselin korkuiseksi, jos sivua selataan vaakasuuntaan vierittämällä. Tämän jälkeen tarkista, että sivua ei tarvitse vierittää kahteen suuntaan kaiken sisällön ja toiminnallisuuden käyttämiseksi.

← Edellinen ohje1.4.9 Tekstiä esittävät kuvat (ei poikkeusta)
Seuraava ohje →1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti