2.1.1 Näppäimistö

Kriteeri (taso A)

Kaikki sisällön toiminnallisuus on hallittavissa näppäimistörajapinnan välityksellä ilman vaatimusta yksittäisten näppäinpainallusten erityisestä ajoittamisesta, paitsi kun alla oleva toiminnallisuus vaatii syötettä, joka riippuu käyttäjän liikkeiden polusta eikä vain päätepisteistä.

Huomautus 1: Tämä poikkeus liittyy sovelluksen toimintoon, ei syötetekniikkaan. Esimerkiksi käytettäessä käsinkirjoitettua tekstiä syötteenä, syötetekniikka (käsiala) vaatii polusta riippuvaa syötettä, kun taas sovelluksen toiminnallisuus (tekstin syöttö) ei sitä vaadi.

Huomautus 2: Tämä ei kiellä, eikä tämän pitäisi lannistaa käyttämästä näppäimistön lisäksi hiireen perustuvaa syötettä tai muita syötemenetelmiä.

Lue lisää W3:n sivuilta.

Kuvaus

Sivun kaikki toiminnot ovat käytettävissä näppäimistön kautta. Huomioitavaa:

  • Näppäimistön käyttäminen ei saa riippua näppäinpainallusten ajoittamisesta.
  • Kriteeri ei koske tekniikoita, joita on mahdotonta suorittaa näppäimistöllä (esimerkiksi vapaalla kädellä piirtäminen).

Tiedoksi:

  • Sivukohtaiset pikatoimintonäppäinyhdistelmät tai accesskey-­ominaisuuden käyttäminen eivät saa häiritä selainten tai ruudunlukuohjelman näppäintoimintojen käyttöä. Accesskey­-ominaisuuden käyttäminen ei yleensä ole tarpeellista tai suositeltavaa.
← Edellinen ohje1.4.13 Sisältö osoittaessa tai kohdistaessa
Seuraava ohje →2.1.2 Ei näppäimistöä -ansa