2.2.6 Aikakatkaisut

Kriteeri (taso AAA)

Käyttäjiä varoitetaan, jos käyttäjän tietoja voi kadota käyttäjän inaktiivisuuden seurauksena, paitsi jos tietoja säilytetään yli 20 tuntia sen jälkeen, kun käyttäjä ei tee mitään.

Huomautus: Tietosuojasäännökset saattavat vaatia käyttäjän nimenomaisen suostumuksen ennen kuin käyttäjän tunnistetiedot on todennettu ja ennen käyttäjän tietojen tallentamista. Useimmissa oikeuskäytännöissä, valtioissa tai hallintoalueilla nimenomaista suostumusta ei voida siirtää toiselle henkilölle, mikäli käyttäjä on alaikäinen. Kun käyttäjän tietojen tallentamista harkitaan keinona tämän onnistumiskriteerin täyttämiseksi, on suositeltavaa hyödyntää tietosuoja-asiantuntijoita sekä lainopillista neuvontaa.

Kuvaus

Käyttäjälle tulee ilmoittaa, mikäli hänen syöttämänsä tiedot voivat kadota, jos sivustoa ei käytä tietyn aikarajan sisällä. Usein sisäänkirjautuminen on voimassa tietyn ajan ja katkeaa automaattisesti, jonka jälkeen tallentamattomat tiedot menetetään. Tämä täytyisi tehdä käyttäjälle selväksi ennen aikarajan umpeutumista.

Tämä kriteeri hyödyttää esimerkiksi henkilöitä, joilla on kognitiivisia tai motorisia rajoitteita ja toimintojen suorittaminen saattaa kestää pidempään.

Miten tarkistetaan

Jos sivustolla on mahdollisuus tallentaa tietoa, anna sivuston olla pitkään auki, ja tarkista, onko käytössä aikaraja tietojen tallentamisessa ja tuleeko aikarajasta ilmoitus käyttäjälle.

← Edellinen ohje2.2.5 Uudelleentunnistautuminen
Seuraava ohje →2.3.1 Kolme välähdystä tai alle -raja-arvo